Publicat 02/12/2021 18:42CET

Barcelona impulsa un programa de tres milions per "fidelitzar i atraure" nous congressos

La iniciativa s'anomena Barcelona Mice Destination Support Programme

BARCELONA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha destinat tres milions d'euros al programa Barcelona Mice Destination Support Programme per "fidelitzar i atreure" nous congressos.

En un comunicat conjunt aquest dijous, Fira de Barcelona, Turisme de Barcelona, l'Ajuntament i Barcelona de Serveis Municipals han explicat que el programa pretén reactivar l'economia.

L'objectiu és posar en marxa "noves vies de suport" al turisme de reunions, que està associat amb un perfil de visitant més desestacionalitzat.

El sector Mice engloba congressos, convencions, incentius i exposicions, entre d'altres, i aquest programa vol "ser un al·licient" perquè Barcelona continuï liderant aquest sector.

L'aportació econòmica inicial de tres milions d'euros anirà a la promoció que gestionarà el Barcelona Convention Bureau del Consorci Turisme de Barcelona, amb el suport dels diversos agents implicats com ara Fira de Barcelona i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM).

EL PROGRAMA

El programa identifica esdeveniments lligats a sectors prioritaris per atraure i fidelitzar com el digital, les indústries creatives, l'economia de proximitat, la indústria 4.0, les ciències de la vida i l'economia verda i circular.

Entre aquests àmbits també hi ha el comerç, la logística, l'economia del visitant, el talent i l'activitat digital, com també aquells que es puguin considerar d'especial interès per a la ciutat.

Un comitè tècnic valorarà les diferents propostes i estarà integrat pel Barcelona Convention Bureau, el Consorci Turisme de Barcelona, les direccions de Turisme i de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona, B:SM i el Gremi d'Hotels de Barcelona.

MÉS DE 500 PERSONES

Per a la incorporació al programa es tindran en compte criteris com ara la dimensió de l'esdeveniment, de manera que es prioritzaran congressos que reuneixin més de 500 persones i que impliquin pernoctacions a la ciutat.

També s'incorporaran criteris de sostenibilitat i codis ètics en les organitzacions i la gestió dels esdeveniments, i també es valorarà que l'esdeveniment tingui un impacte positiu en el teixit local.

Es donarà un tracte preferent als congressos del 2022 amb els quals el Barcelona Convention Bureau ha estat en contacte per reforçar el missatge "Welcome back" i la importància de tornar a la presencialitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés