Publicat 17/07/2021 10:59CET

Barcelona impulsa 71 iniciatives per frenar la solitud no desitjada

Archivo - Arxivo - Una persona menja en l'exterior de les instal·lacions de l'Hospital de campanya instal·lat en la parròquia de Santa Anna, a Barcelona, Catalunya, (Espanya), a 14 de novembre de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Es tracta d'una estratègia municipal que preveu actuar de manera transversal en tots els serveis públics

BARCELONA, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una estratègia municipal contra la solitud no desitjada amb horitzó 2030 que contempla 71 iniciatives per abordar aquesta situació.

L'estratègia preveu actuar transversalment en tots els serveis públics i també vol fomentar la reflexió i el debat públic, expert i acadèmic al voltant de la solitud, ha explicat el regidor d'Infància, Joventut i Gent Gran, Joan Ramón Riera.

"La covid ha agreujat la situació i també ha fet aflorar la bretxa digital, motiu pel qual és necessari un pla que afronti la situació", ha sostingut.

Ha assenyalat que la solitud és un àmbit del qual costa parlar, motiu pel qual ha destacat la importància de visibilizar el fenomen des de l'Ajuntament, i ha apuntat la socialització com un mètode per combatre-la.

Així mateix, Riera ha alertat que "la solitud és intergeneracional perquè apareix a totes les etapes de la vida".

De fet, una de les propostes es basa en la creació de tres espais intergeneracionals, dins d'equipaments municipals, que cercaran millorar el benestar emocional i combatre la solitud a través de vincles socials.

ELS JOVES, ELS MÉS AFECTATS

La primera anàlisi de les dades que s'han recollit a Barcelona a través de l'Enquesta Ómnibus --que es va dur a terme al juny del 2020-- constata que les persones joves són les que se senten soles amb més freqüència.

El 26,5% dels joves afirmen sentir-se sols sovint o de vegades, un percentatge superior al de les persones de més de 65 anys, que representa el 18,7%.

PLA D'ACCIONS 2020-2024

L'estratègia s'emmarca en un Pla d'Accions 2020-2024 estructurat en quatre eixos: sensibilitzar i generar coneixement sobre l'impacte de la solitud; desplegar recursos i serveis; reestructurar la ciutat i els espais comunitaris per afrontar la solitud; i adaptar el funcionament de la institució municipal.

Contempla propostes com la creació d'un joc per pal·liar la solitud dels nens, la posada en marxa del servei Vincles+, una guia sobre solitud per a professionals de la joventut i la creació de tres nous espais comunitaris per millorar el benestar emocional, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés