Actualitzat 04/08/2016 16:45 CET

Barcelona imposa 34.000 multes per venda ambulant il·legal i 188 a compradors fins al juny

El teniente de alcalde Gerardo Pisarello en una entrevista de Europa Press
EUROPA PRESS

Pisarello demana descartar "la il·lusió que hi ha una solució màgica" davant del top manta

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha imposat de gener a juny 34.473 sancions relacionades amb la venda ambulant irregular, entre les quals figuren 188 multes a compradors de tota mena de material, tant de begudes i aliments com de productes del top manta.

L'Ajuntament ha intensificat les sancions a compradors per combatre la venda ambulant irregular i ha promogut actuacions policials contra el top manta, especialment a l'avinguda Joan de Borbó, raons per les quals els manters han passat de 800 a 300 en les últimes setmanes, ha defensat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en una entrevista d'Europa Press.

Les més de 34.000 sancions imposades fins al juny representen un 22% més de les quals es van registrar el 2015 en el mateix període, quan s'en van posar 28.253 --en un any en el qual en total va haver-n'hi 63.164--, i també han incrementat les sancions a compradors respecte a les 110 fins al juny de l'any passat, quan en total van haver-n'hi 258.

Per aquestes sancions, el 2015 es van cobrar 8.905.960 euros, d'entre els quals 44.460 van ser cobrats per les multes als compradors després dels seus pagaments, en els quals van augmentar els que es realitzen de manera immediata per beneficiar-se del descompte, que pot ser del 65% o el 75% segons la sanció.

MENYS VENEDORS

Pisarello ha demanat "no partir de la il·lusió que hi ha una solució màgica perquè tot això desaparegui", ser realistes i assumir que el top manta no es pot canviar de la nit al dia, després del qual ha remarcat el fet que els manters s'han reduït en uns 500 les últimes setmanes a la ciutat.

Després de la intervenció de mitjan juliol al passeig Joan de Borbó, en què es va col·locar un 'skate park' per ocupar l'espai, "moltes persones que havien vingut a la ciutat perquè consideraven que a Barcelona es podia vendre, se'n van anar", segons Pisarello, qui sosté que la quantitat de venedors s'han reduït de manera substancial.

MESURES SOCIALS I POLICIALS

Ha destacat que l'Ajuntament de Barcelona treballa des de l'àmbit policial per evitar el top manta i que el comerç no es vegi perjudicat, perseguint "el fenomen, no les persones", per a les quals han preparat 51 plans d'ocupació i impulsen mesures socials.

Els 51 plans d'ocupació --que se sumen a la possibilitat de crear una cooperativa-- estan en fase de disseny, i es posaran en marxa després d'un procés de formació que començarà el setembre, en una iniciativa destinada a venedors no regularitzats que ja estiguessin a la ciutat el juliol del 2015, cosa que han de provar mitjançant l'empadronament.

El tinent d'alcalde ha defensat que aquest tipus de "vies de regularització a la ciutat no s'havien fet mai, ja que són absolutament pioneres", i ha recordat que és un fenomen que afecta no només Barcelona, sinó també altres municipis de la costa catalana.

També ha ressaltat la importància d'oferir alternatives als venedors del top manta i de treballar per evitar que "es generin fenòmens de xenofòbia i racisme, que no se solen registrar a Barcelona i és un bé molt preuat".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés