Publicat 05/09/2021 15:41CET

Barcelona, guardonada amb el Premi Nacional de Comerç Interior 2021

BARCELONA, 5 set. (EUROPA PRESS) -

Barcelona ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Comerç Interior 2021 en la categoria d'ajuntament de més de 25.000 habitants que atorga el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme pel seu Pla de renovació urbana comercial.

La proposta de Barcelona recollia les iniciatives emmarcades en el programa municipal 'Barcelona mai s'atura', un pla per reactivar l'economia i que la ciutat continuï sent "un referent en innovació, sostenibilitat i qualitat en la feina", ha explicat l'Ajuntament en un comunicat aquest diumenge.

El pla es basa en quatre eixos: millores tecnològiques que beneficiïn el desenvolupament del comerç; rehabilitació, modernització i adaptació a les noves tecnologies de mercats municipals; promoure l'ocupació en els locals comercials fora dels mercats municipals i suport a joves emprenedors del sector del comerç.

MILLORES TECNOLÒGIQUES

Respecte al primer eix, l'Ajuntament està formant els comerços, s'estan subvencionant iniciatives per facilitar la transició tecnològica dels negocis i es dotarà amb fibra òptica els mercats municipals.

Més de 170 empreses han aconseguit subvencions de fins el a.000 euros per digitalitzar-se, i aquestes millores han suposat "una dinamització de les gestions dels treballadors" mitjançant les noves tecnologies i que es generin més iniciatives per continuar la digitalització dels mercats municipals.

MODERNITZAR ELS MERCATS MUNICIPALS

A més de la instal·lació de fibra òptica, s'han instal·lat 340 sensors a 39 mercats per controlar l'aforament als mercats i "garantir unes condicions sanitària adequades".

També s'ha facilitat una eina de gestió d'incidències que permet als responsables dels mercats informar "de manera àgil, ràpida i precisa" sobre qualsevol desperfecte o avaria; una xarxa de pantalles i eina de gestió de continguts que ofereix informació als usuaris sobre productes i serveis i la instal·lació de punts de recollida per a producte sec i refrigerat.

LOCALS BUITS

S'han posat en marxa iniciatives com "Impulsem el que fas", que contempla atorgar subvencions per valor de 3'2 milions d'euros a projectes de negocis que impliquin la compra o lloguer d'un local a peu de carrer, amb la finalitat de donar-ne un als més de 5.000 locals buits que es calculen a Barcelona.

També s'ha impulsat el programa "Amunt persianes", que preveu comprar locals buits i crear una borsa de locals públics amb un pressupost de 17 milions d'euros.

A més, s'han donat subvencions de 5.000 euros a les empreses que contractin un treballador a jornada completa durant un mínim de 6 mesos per promoure l'ocupació, s'ha creat una línia d'assessorament per impulsar les idees de negoci de menors de 35 anys i s'han destinat 10 milions d'euros a impulsar start-ups.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés