Publicat 03/11/2021 16:11CET

Barcelona Global proposa tornar al diàleg publicoprivat per recuperar el turisme

La presidenta de l'associació Barcelona Global, Aurora Catà, i el director general de l'entitat, Mateu Hernández, durant la presentació dels 10 eixos de treball que proposen per recuperar el turisme a la ciutat
EUROPA PRESS

Defineix deu eixos prioritaris de treball després de debatre amb membres del sector

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

Barcelona Global ha proposat reprendre el diàleg entre les institucions públiques i el sector privat per recuperar el turisme "de qualitat, sostenible i competitiu" a la ciutat.

Ho han explicat aquest dimecres en una roda de premsa la presidenta de l'associació Barcelona Global, Aurora Catà, i el director general de l'entitat, Mateu Hernández, en un acte en el qual també han assistit diversos representants d'actors relacionats amb el turisme.

"Hem de fer un esforç col·lectiu tant la societat civil com les administracions per resoldre els problemes que hi ha sobre la taula", ha dit Catà, i ha afegit que el moment per fer-ho és ara, per passar del diagnòstic de la problemàtica a l'execució de les mesures per solucionar-ho.

L'associació considera aquest diàleg publicoprivat "clau" i és un dels deu eixos de treball que ha definit i plasmat en un document que pretén ser el full de ruta per a la recuperació del sector.

Les propostes de Barcelona Global són fruit del treball que l'associació ha dut a terme amb més de 30 actors implicats: líders de la indústria hotelera, del comerç, la mobilitat, la restauració, equipaments i empreses culturals, empreses de serveis i grans atraccions turístiques.

A més a més, per concretar-les també han fet més de 40 hores d'entrevistes a 25 dels empresaris i directius del sector a la ciutat.

"El turisme no és un sector aïllat, sinó central en el model Barcelona, i ben gestionat pot ser motor de l'economia del talent, que és el futur real de l'economia de la ciutat", ha dit Mateu.

PROPOSTES

Entre les propostes que figuren en el document, Hernández ha destacat la necessitat de "recuperar" un espai públic de qualitat, segur i net, com també que Barcelona aposti per la tecnologia.

També ha incidit en la importància que hi hagi una administració facilitadora, que es dissenyin ajuts per al sector, que es prioritzi la cultura i que s'afavoreixi una connectivitat més gran amb un aeroport "de primer nivell", però també evitar els creuers que entren i surten de Barcelona en un mateix dia.

Així mateix, ha subratllat que cal posar en marxa les reformes pendents a la ciutat, com la de la Rambla, i desestacionalitzar el turisme de manera que no baixi durant la temporada d'hivern.

Ha remarcat que cal valorar els motius per anar a Barcelona i n'ha destacat dos que considera que no s'han explotat: estades per estudis i salut i benestar.

També s'ha referit a algunes accions concretes que considera que cal aplicar com més aviat millor perquè, segons ell, hi ha consens, com l'obertura dels establiments comercials els diumenges.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés