Publicat 19/03/2021 17:51CET

Barcelona estudia crear un cementiri per a animals de companyia a Collserola

Barcelona estudia crear un cementiri per a animals de companyia a Collserola
AJUNTAMENT DE BARCELONA

El nou Pla Estratègic preveu adaptar els cementiris a l'augment de cremacions

BARCELONA, 19 mar� (EUROPA PRESS) -

Cementiris de Barcelona, a través del nou Pla Estratègic, preveu estudiar la viabilitat de crear un cementiri d'animals de companyia al Cementiri de Collserola, ha explicat aquest divendres el regidor i president de Cementiris de Barcelona, Eloi Badia, en una roda de premsa.

"Sabem que Barcelona és una ciutat que estima els animals. És un servei que pot ser d'interès, però hem d'estudiar el seu potencial i la ubicació exacta. Ara mateix es fa a terrenys gestionats per entitats privades", ha explicat Badia.

Així mateix, el pla contempla ampliar el nombre de sepultures al recinte islàmic del Cementiri de Collserola, ampliar les sepultures del recinte hebreu i culminar el conveni amb les comunitats ortodoxes de Barcelona.

També es preveu desenvolupar i donar a conèixer l'espai dedicat al dol gestacional i perinatal, un espai inaugurat a finals del 2020, i convertir-lo en un espai de referència d'acompanyament a les famílies que han perdut un fill o filla durant la gestació o el part.

En aquest sentit, es reforçaran els programes d'acompanyament durant el dol, i s'implementarà un programa de suport emocional per a la gestió del dol, en coordinació amb els serveis municipals que hi estan vinculats.

INNOVACIÓ TECNOLÒGICA

En l'àmbit de la innovació tecnològica, es crearà un web i es treballarà per digitalitzar l'expedient funerari i la documentació derivada, la qual cosa se suma a l'obertura d'una oficina d'atenció al Cementiri de Collserola.

En els últims anys, l'opció de la incineració de difunts ha guanyat terreny a la inhumació i, actualment, es demana més el servei de cremació que el d'enterrament, per la qual cosa els propers anys s'adaptarà la infraestructura al canvi.

El Pla Estratègic contempla instal·lar el cinquè forn crematori a les instal·lacions del Cementiri de Montjuïc, s'avançarà en l'execució dels espais localitzats en el Pla Director per a la inhumació de cendres i s'analitzaran més ubicacions per a això.

Aquest pla també preveu incorporar criteris i mesures ambientals en les accions de manteniment dels cementiris; renovar el parc mòbil amb vehicles més sostenibles; estendre la recollida selectiva de residus i implementar les energies renovables a les instal·lacions.

PATRIMONI CULTURAL

Badia ha destacat que el pla també posa l'èmfasi a mantenir i fomentar les rutes culturals als cementiris; i promoure els actes culturals i de memòria adreçats al coneixement de la vida i l'obra de personatges significatius per a la ciutat que han estat enterrats a la ciutat.

Per al període 2020-2024, Cementiris de Barcelona preveu una inversió total de 24,8 milions d'euros per millorar i mantenir la infraestructura, 10 milions en inversió de desenvolupament i 9,3 milions en manteniment preventiu i correctiu.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés