Publicat 27/06/2020 16:11CET

Barcelona estrena la seva primera coberta verda silvestre de 7.100 metres quadrats

La flora s'inspira en l'antiga vegetació de la ciutat i serà un espai d'experimentació

BARCELONA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presentat aquest dissabte la primera coberta verda silvestre de la ciutat, que ocupa 7.100 metres quadrats en el Museu de Ciències Naturals.

El consistori ha explicat en una nota de premsa que la coberta, 'Terrat Viu', es podrà visitar gratuïtament fins al 31 de juliol, i s'inclou en les línies d'actuació de la Declaració d'Emergència Climàtica i del Pla Clima.

També complementa el discurs del Museu per explicar ecosistemes secs i humits d'espècies locals adaptades a les condicions ambientals del Mediterrani i amb capacitat d'atreure fauna.

ANTIGA VEGETACIÓ DE LA CIUTAT

La flora s'inspira en l'antiga vegetació de la ciutat, prèvia a la industrialització i urbanització, quan en el litoral barceloní abundaven llacunes d'aigua dolça i en la plana hi havia prats de plantes anuals i bulboses.

Les característiques i la situació de l'edifici han condicionat la vegetació que hi ha, ja que la coberta del museu pot suportar poc pes, està molt a prop del mar i hi bufa el vent.

Per això s'han escollit plantes herbàcies que necessiten poca terra, evitant així arbres i vegetació que pesen més.

TRES TIPUS DE PRATS I LLACUNES

En el 'Terrat Viu' hi ha tres prats mediterranis de plantes anuals que sobreviuen a la calor de l'estiu en forma de llavors quan la planta s'asseca, o bé bulbs sota terra fins que tornen a brollar quan les condicions són més favorables.

També hi ha tres tipus de llacunes d'aigua dolça amb vegetació autòctona que mostren ambients rics de vida així com el paper de les comunitats aquàtiques en el procés natural de la depuració de l'aigua.

Aquest espai vol ser un lloc experimental on es podrà fer investigació per saber quines són les espècies més adequades per a les cobertes verdes de Barcelona, i també s'hi ha instal·lat un hotel d'insectes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés