Barcelona estrena escales mecàniques al barri de la Teixonera

Publicat 30/11/2019 15:16:18CET
Les noves escales mecàniques al barri de la Teixonera (Barcelona).
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha estrenat aquest dissabte unes escales mecàniques al barri de la Teixonera, a Horta-Guinardó, ha informat el consistori en un comunicat.

Aquesta actuació permet connectar un desnivell de 14,5 metres entre els carrers Samaniego i Arenys, i també permet l'accés al replà intermedi que comunica amb la parròquia de Sant Cebrià, la sortida d'emergència d'una pista esportiva i l'accés inferior del centre cívic del barri.

A més de les escales mecàniques, que s'han instal·lat a tres trams diferenciats, s'han reordenat les escales actuals, les zones verdes, els espais d'estada i les xarxes de serveis existents.

Després d'aquestes obres --que han actuat sobre un total de 740 metres quadrats i han tingut un cost d'1,4 milions d'euros-- el districte passa a tenir un total de 36 escales mecàniques, 9 ascensors verticals i 4 ascensors inclinats.

L'Ajuntament ressalta que des de fa anys treballa "per millorar les condicions d'accessibilitat als barris amb pendents pronunciats, especialment als districtes de muntanya".