Publicat 28/11/2019 20:34:28 +01:00CET

Barcelona encén les llums de Nadal convidant a convertir la tristesa en alegria

L'encès de llums de Nadal a Barcelona
EUROPA PRESS

Colau convida als ciutadans a gaudir de l'època nadalenca i a estimar-se

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

Barcelona ha encès aquest dijous les llums de Nadal amb un petit musical a la plaça Ca Fabra, al districte de Sant Andreu, que la companyia de teatre Dagoll Dagom ha creat per a l'ocasió, i amb el qual ha convidat als ciutadans a deixar enrere les pors i les tristeses per convertir-los en alegria.

Centenars de ciutadans s'han congregat en la plaça per presenciar l'acte conduït per Pep Cruz i al que han assistit l'alcaldessa Ada Colau; el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni; la presidenta del districte de Sant Andreu, Montserrat Benedí; la regidor del districte de Sant Andreu, Lucia Martín; el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Vendrell; i el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jané.

L'espectacle, que portava per títol 'Dels tristors en farem llum', estava ambientat en un poble que s'ha quedat a les fosques i, en conseqüència, hi ha molta gent que no s'entén i es baralla.

La protagonista de la història decideix cercar una solució i, amb l'ajuda de llibres de la biblioteca, inicia la cerca de personatges de fantasia com la Ventafocs, la Caperucita Vermella, o el Llop perquè l'ajudin a canviar la realitat; a més, en la història també ha aparegut un personatge maligne, La Por, que vol destruir les il·lusions de la protagonista.

Finalment, amb l'ajuda dels personatges de fantasia i de tots els ciutadans, aconsegueix que la llum torni al poble, moment en el qual s'han il·luminat les llums de Nadal, i l'alcaldessa ha pres la paraula per convidar als ciutadans a gaudir de l'època nadalenca i a voler-se.

SIMULTANI EN DIFERENTS BARRIS

L'encès de llums de Nadal s'ha replicat a la mateixa hora al barri del Bon Pastor, en Sant Andreu, a l'Eix Sant Gervasi, al districte de Sarrià-Sant Gervasi; a la plaça de la Bella Dorita, al districte de Sants-Montjuïc; a la plaça Mengis, al barri dels Corts; a la plaça Àngel Pastrana i plaça Maragall, al districte d'Horta-Guinardó; a la plaça Virrei Amat, al districte de Nou Barris; i en diferents punts del districte de Gràcia a través de batucadas que han anat confluint.

La il·luminació de Nadal a Barcelona s'ha iniciat una setmana més tard que l'any passat i es mantindrà fins al sis de gener, avançarà una hora l'encès diari i s'allargarà també l'apagat: les llums brillaran des de les 17.30 hores fins a les 00.00 hores.