Publicat 27/4/2020 13:51:34 +02:00CET

Barcelona emet 645 denúncies per incomplir el confinament el primer dia de sortides amb nens

Famílies passegen prop d'una platja de Barcelona en el primer dia en què es permet sortir amb nens al carrer des de la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra van interposar 645 denúncies a persones per incomplir el confinament el diumenge, el primer dia que estava permesa la sortida de nens al carrer en el marc de l'estat d'alarma pel coronavirus.

Ho ha anunciat el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns, en la qual també ha detallat que les denúncies es van fer "sobretot a la tarda" i que es van realitzar 1.644 avisos a persones.

Collboni ha assegurat que van haver-hi imatges d'aquest diumenge que no van agradar al Govern municipal, però ha defensat que van ser puntuals i que el compliment va ser generalitzat, i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania perquè es compleixin les ordres de les administracions.

"Cal seguir rigorosament les recomanacions perquè ens juguem donar passos enrere en un moment en què les coses estan anant raonablement bé", ha sostingut el primer tinent d'alcalde.

Ha remarcat que els agents van realitzar "un esforç d'explicació" i van recordar els criteris a seguir a l'hora de realitzar les sortides, i ha recordat que ni els parcs ni les platges estaven obertes.

I ha afegit: "Si prenem alguna decisió en aquest sentit serà sempre sota el criteri de la màxima prudència per evitar al màxim riscos".