Barcelona duplica fins a 400 les places d'allotjament per a persones sense llar per als dies més freds

Laia Ortiz
Europa Press
Publicat 26/11/2018 13:42:42CET

BARCELONA, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona activarà aquest hivern l'operació Fred per a persones sense llar amb un total de 400 places d'allotjament, la qual cosa suposa doblar les 200 places d'aquest tipus que han funcionat, i que se sumen a les 2.130 de la Xarxa d'Atenció de Persones Sense Llar (XAPSLL).

La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat que, si és necessari, s'activaran més places i el consistori proporcionarà refugi a totes les persones que ho requereixin: "Hi haurà allotjaments provisionals per a situacions de fred a diferents zones de la ciutat".

L'operació Fred té una primera fase quan les temperatures baixen prop dels cinc graus, per la qual cosa s'activen 75 places del Centre d'Estades Breus (CEB) situat al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), i quan s'arribi als zero graus s'obriran 325 places més.

Aquestes 325 places es divideixen en: 150 en un equipament escolar en desús al districte de Sant Martí; 100 en un equipament de Sarrià-Sant Gervasi; 30 places per a dones al districte de l'Eixample, 25 al mateix CUESB i 20 places més a un recurs residencial a Sarrià-Sant Gervasi.

A més de l'operació Fred, Ortiz ha detallat que l'Ajuntament continua treballant en el desplegament del Pla de Lluita contra el Sensellarisme 2016-2020, per la qual cosa, a més de les 400 places addicionals a l'hivern, seguiran funcionant les 2.130 places diàries que formen part de la XAPSLL.

Un total de 1.346 d'aquestes places són municipals, que han augmentat un 29% des del 2015, i el pressupost municipal també ha crescut un 29%, dels 27 als 35 milions d'euros: "És important parlar de com hi donem resposta i de com en combatem les causes".

Com a part d'aquest pla, l'Ajuntament licitarà més contractes de gestió del programa Primer la Llar, que per primera vegada, permetrà arribar al centenar d'habitatges i que suposarà que la gestió social es desvinculi de la provisió d'habitatge, perquè, segons el consistori, un únic contracte complica la gestió i contamina el seguiment social de les persones ateses.

La part d'habitatge es licitarà a través de l'Institut Municipal de l'Habitatge (IMHAB) i la part social a través de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), i per a la provisió d'aquest acompanyament socioeducatiu del programa i dels 68 habitatges --50 del programa municipal i 18 més de l'entitat Rais-- el consistori va destinar 1,07 milions d'euros.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.