Barcelona, distingida com una destinació urbana accessible per l'OMT i l'ONCE

Publicat 11/9/2019 18:41:18CET
Vistes De Barcelona Des del Tibidabo
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA/SANT PETERSBURG, 11 set. (EUROPA PRESS) -

Barcelona ha rebut una distinció especial com una destinació urbana accessible per l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i la Fundació ONCE, perquè "està avançada pel que fa a accessibilitat i presenta bones condicions en els seus recursos i establiments d'allotjament i restauració, especialment en els transports".

És un dels reconeixements de la primera convocatòria de la distinció internacional 'Destinacions Turístiques Accessibles', impulsada per l'OMT i l'ONCE per reconèixer i promocionar llocs turístics accessibles per a tothom.

A més a més, la ciutat índia de Thrissur ha estat reconeguda com una destinació emergent, perquè es troba "en ple desenvolupament" pel que fa a l'accessibilitat, amb una "gran implicació" de les entitats públiques.

PORTUGAL, LA MILLOR DESTINACIÓ

Portugal ha estat elegida la millor 'Destinació Turística Accessible', per la importància que atorga a l'accessibilitat, en "implicar-se en el desenvolupament i implementació de productes i serveis turístics que comptin amb un disseny per a tothom en les seves estratègies".

Amb aquesta distinció competitiva, el resultat de la qual s'ha donat a conèixer en el marc de la 23a Assemblea General de l'OMT, els organitzadors pretenen posar en valor les poblacions que fan "un esforç important perquè qualsevol turista pugui gaudir de la seva destinació, independentment de les seves capacitats físiques, sensorials o cognitives", segons ha assenyalat el secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili.

Per la seva banda, el director general de la Fundació ONCE, José Luis Martínez Donoso, ha indicat que aquestes distincions suposen un reconeixement als esforços que fan les administracions perquè "totes les persones puguin gaudir del dret a l'oci", tal com es recull en la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat.

No obstant això, es tracta només d'un reconeixement a l'esforç per mantenir i augmentar el nivell d'accessibilitat, no d'una certificació formal de destinació accessible.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tres camions xoquen a l'altura del desviament de l'AP-7 a Figueres (Girona)

 4. 4

  La Generalitat avisa que les pitjors hores del temporal es produiran entre dimarts i dimecres

 5. 5

  La neu i el vent obliguen a suspendre classes a 14 centres de Catalunya

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista