Publicat 19/11/2019 11:35:08 +01:00CET

Barcelona destinarà prop d'un milió d'euros a la promoció de l'atletisme

Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimarts una mesura de cara a la continuïtat del Programa de promoció de l'atletisme a Barcelona --iniciat fa quatre anys-- amb la qual pretenen consolidar les accions vinculades a la pràctica de l'atletisme a la ciutat i en què es destinaran 981.000 euros els cursos 2019-2020 i 2020-2021.

La mesura, que s'ha presentat en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, pretén consolidar la promoció de l'atletisme entre la població escolar, millorar les condicions de pràctica organitzada pels clubs d'atletisme de la ciutat, garantir unes condicions adequades de les instal·lacions esportives atlètiques, i oferir opcions de pràctica en tota la població a través de curses escolars de participació popular.

El consistori assegura que treballarà per garantir i impulsar l'ensenyament de l'atletisme, tant en horari lectiu --a través del pla L'Escola fa esport a la ciutat-- com en horari extraescolar --a través del Pla de l'esport--, i en tots dos casos l'Institut Barcelona Esports dotarà de pressupost els programes amb 346.000 euros.

D'altra banda, estableixen dues quotes anuals de les pistes d'atletisme municipal que beneficiaran els clubs d'atletisme de la ciutat: les anuals d'atletes de clubs fins als 17 anys tindran un cost de 31,81 euros, mentre que la segona quota, per a atletes de 18 a 64 anys, serà de 180,32 euros.

Dins de la convocatòria ordinària de subvencions, durant els dos cursos, es destinaran 300.000 euros a projectes d'atletisme que presentin les entitats, clubs o associacions.

MILLORA D'INSTAL·LACIONS

L'Institut Barcelona Esports invertirà 335.000 a construir una nova zona de llançaments al Complex Esportiu Municipal La Mar Bella, i assumirà les actuacions anuals de manteniment de les pistes municipals, així com la millora o compra de material esportiu inventariable per a la pràctica de l'atletisme.

Amb la voluntat de continuar potenciant la pràctica d'atletisme, l'Ajuntament de Barcelona millorarà i ampliarà els circuits esportius de la ciutat on poder córrer i organitzarà i donarà suport a les diferents proves i curses atlètiques que anualment es duen a terme a la ciutat.