Barcelona demanarà a l'Aeroport del Prat que elimini els vols amb alternativa ferroviària

Publicat 8/1/2020 11:04:01CET
El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, Eloi Badia, en roda de premsa sobre la ZBE, a Barcelona, el 2 de gener de 2020.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona proposarà a l'Aeroport de Barcelona-El Prat eliminar les línies de vols que tinguin una alternativa ferroviària, com la connexió entre Barcelona i Madrid.

"El pont aeri té una alternativa ferroviària sense emissions", ha assegurat el regidor d'Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, en una entrevista de Betevé que ha recollit Europa Press.

Badia també ha dit que el consistori buscarà la complicitat de l'Aeroport i el Port per reduir emissions en una taula conjunta amb la Generalitat i l'Estat espanyol, en la qual demanaran un pla.

"No és una competència exclusivament nostra", ha advertit el regidor, per la qual cosa l'Ajuntament demanarà la complicitat de la resta d'administracions per reduir la contaminació.

El consistori decretarà l'emergència climàtica a mitjans de gener, i Badia ha dit que treballaran per reduir emissions en altres àmbits, com l'alimentació, els residus i la transformació energètica.

Contador