Publicat 24/7/2019 15:46:48 +02:00CET

Barcelona demana no fer "marxa enrere" amb Madrid Central, a l'espera de veure la denúncia de la CE

Janet Sanz, tinent alcalde d'Ecologia i Mobilidad de l'Ajuntament de Barcelona.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Ecologia de Barcelona, Janet Sanz, ha demanat a l'Ajuntament de Madrid no fer "marxa enrere" amb Madrid Central i al Govern central que abordi la contaminació que generen infraestructures de la seva competència com l'Aeroport del Prat i el Port de Barcelona, ha dit a l'espera de veure detalladament la denúncia de la Comissió Europea (CE) a Espanya.

En una atenció als mitjans aquest dimecres al consistori, la regidora de BComú ha dit que estan "a l'espera de rebre la confirmació de la denúncia", i que el missatge de Brussel·les a Espanya és un clar senyal per continuar amb el projecte de Madrid Central i la Zona de Baixes Emissions que entrarà en vigor el proper 1 de gener del 2020 a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

"Van haver d'arribar Carmena i Colau perquè la lluita contra la contaminació es concretés amb mesures valentes. I Brussel·les ja ens va dir que eren bons plans per reduir els nivells de contaminació", ha detallat Sanz, que ha recordat que l'Aeroport i el Port són competència de l'Estat i dos de les infraestructures que contaminen més a la ciutat.

En aquest sentit, ha insistit en l'impacte que tindrà la Zona de Baixes Emissions: "No és un Madrid Central, són 20 Madrid Central. Són 120.000 cotxes que deixaran de circular lliurement per la ciutat", i ha recordat que l'Ajuntament també estudiarà la possibilitat d'establir un peatge de ciutat per regular l'entrada de vehicles.

"A Espanya portem 10 anys de retard en la gestió de la contaminació", ha dit, i ha retret al Govern central confiar en les mesures impulsades des dels ajuntaments i altres institucions per combatre aquesta problemàtica, i ha insistit que hauria de ser l'Estat qui impulsés les grans mesures per fer front a aquest fenomen.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Generalitat i Govern central tenen converses "fluïdes" sobre l'encaix de l'ingrés vital i la RGC