Publicat 11/3/2019 14:19:52 +01:00CET

Barcelona demana més competncies per a les ciutats en qüestions d'Estat que ja aborden

Conferencia de la teniente de alcalde de Barcelona Janet Sanz
EUROPA PRESS

"Si fos per nosaltres, a Barcelona ja existiria un control de lloguers", sentencia

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde de Barcelona Janet Sanz ha demanat aquest dilluns més competncies i recursos per a les ciutats per abordar assumptes que, malgrat ser qüestions d'Estat, ja s'afronten des de les urbs, segons ella.

"Les ciutats estem abordant qüestions d'Estat soles, sense el suport i sense l'acompanyament d'unes polítiques reals efectives des dels Estats", ha asseverat Sanz en declaracions als mitjans al congrés 'Ciutat, Estat i globalització', coorganitzat per l'Ajuntament i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Ha sostingut que les ciutats espremen totes les seves competncies per demanen que, "si els Estats han renunciat a fer la seva feina i a abordar problemtiques que són d'Estat", aportin els recursos i les competncies necessries a les ciutats.

Sanz ha ressaltat que les ciutats no defugen aquestes qüestions i que són "la primera trinxera de cara a la ciutadania", i ha insistit que necessiten aquest reconeixement per part de l'Estat, amb recursos i competncies.

LA QÜESTIÓ DE L'HABITATGE

Ha recordat que, per cada 100 euros que aporta a habitatge l'Ajuntament, la Generalitat en destina 23 i l'Estat, deu, la qual cosa "demostra aquesta manca de finanament i compromís de polítiques reals per part dels Estats".

"Si fos per nosaltres, a Barcelona ja existiria un control de lloguers. Si fos per la ciutat i l'Ajuntament de Barcelona, la gent estaria pagant lloguers justos, i no abusius", ha proclamat la tinent d'alcalde.

DEIXAR DE SUBVENCIONAR EL DISEL

Ha afegit que, si depengués de l'Ajuntament, les inversions en matria d'habitatge serien molt superiors, i ha afegit: "Si fos per nosaltres, faria molt de temps que l'Estat hauria deixat de subvencionar els vehicles disel" per combatre la contaminació.

El congrés 'Ciutat, Estat i globalització' reflexionar aquest dilluns i dimarts sobre la relació entre les ciutats i l'Estat amb experts internacionals, que abordaran el paper de les ciutats i si han de tenir més influncia en les agendes globals.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 4. 4

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 5. 5

  El PDeCAT avisa que no es pot militar en un altre partit alhora, tampoc Puigdemont