Publicat 29/6/2019 11:41:47 +02:00CET

Barcelona demana a l'Estat i la Generalitat exigir a la UE frenar el lloguer turístic il·legal

La dirigent de BComú Janet Sanz
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcaldia de Barcelona Janet Sanz ha enviat una carta a la delegada de la Generalitat davant la Unió Europea (UE), Meritxell Serret, i a l'ambaixador d'Espanya davant la UE, Pablo Garcia-Berdoy, demanant la seva col·laboració per exigir a la UE, al costat d'altres nou ciutats europees, mesures més contundents contra el lloguer turístic il·legal.

Segons ha informat el consistori en un comunicat aquest dissabte, la carta de Sanz relata que les ciutats precisen d'un marc legal europeu que "empari la seva capacitat d'intervenció sobre el mercat de l'habitatge i que exigeixi la cooperació de les empreses de lloguer vacacional".

El manifest que reclama a la UE que apliqui mesures legals més contundents per exigir responsabilitat a les plataformes de lloguer vacacional està signat per Barcelona, València, Amsterdam (Països Baixos), Berlín (Alemanya), Bordeus (França), Cracòvia (Polònia), Munic (Alemanya), París (França) i Viena (Àustria).

En el comunicat, les ciutats afirmen que "és hora d'establir noves disposicions legals per aconseguir un creixement equilibrat en matèria turística".

També destaquen que cal garantir el "mercat de l'habitatge i la qualitat de vida" a les ciutats, i reclamen compromisos legals perquè les plataformes de lloguer cooperin amb les institucions en programes de registre i en l'entrega de les dades de lloguer per cada habitatge.