Publicat 9/1/2019 12:32:42 +01:00CET

Barcelona demana un dispositiu permanent per evitar manters a l'estació de plaa Catalunya

El comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, ha reclamat la implicació de Renfe, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els Mossos d'Esquadra per impulsar un dispositiu permanent que mantingui el vestíbul de l'estació de Rodalies i Metro de la plaa Catalunya sense manters.

En declaracions a la premsa, Recasens ha explicat que aquest dimecres es reuneixen tots els operadors del vestíbul ferroviari per mantenir l'espai buit: "L'essencial no és tant fer intervencions per buidar l'espai, sinó actuar perqu es mantingui buit".

Així mateix, ha dit que les intervencions "de saturació" permetrien evitar que els manters s'installin és aquest espai, encara que ha advertit que aquests operatius impliquen un gran contingent d'efectius i que el personal es quedi a la zona, i, a més, hauria de comptar amb la implicació de Mossos i Renfe.

Ha detallat que l'operatiu conjunt que van fer aquest dimarts la Gurdia Urbana i els Mossos d'Esquadra al vestíbul de Rodalies de plaa Catalunya va acabar amb 915 productes decomissats i 21 denúncies efectuades, i ha recordat que, de mitjana, es fan dues intervencions per setmana sobre el 'top manta'.

En aquest sentit, Recasens ha assegurat que es reunir amb el Síndic de Greuges per abordar solucions a aquest problema, i també ha dit que l'Ajuntament oferir informació en els propers dies sobre l'operatiu que acordin les administracions implicades a l'espai ferroviari de plaa Catalunya.

"La nostra idea és fer un treball de saturació i mantenir l'espai buit amb la implicació de totes les administracions. Una presncia més gran a l'espai implicaria que els venedors ambulants no s'arribin a installar, la qual cosa requereix un gran contingent i que el personal es quedin a la zona", ha detallat.

Preguntat sobre la possibilitat que s'imposin multes penals als manters per falsificació en lloc de multes administratives, el comissionat ha dit que és una possibilitat que es pot estudiar, encara que ha explicat que, en el cas de les falsificacions, és més important desarticular els repositoris d'aquesta mercaderia.

el més llegit

 1. 1

  Les botigues Ikea a Barcelona donen llits i material per a persones vulnerables

 2. 2

  Coronavirus.- L'IQS desenvolupa un potencial inhibidor de proteasa per combatre el Covid-19

 3. 3

  Coronavirus.- Les obres de teatre 'Germanes' i 'Desclassificats', en obert a Internet

 4. 4

  Mor l'escriptor i músic Víctor Nubla

 5. 5

  El Govern central donarà un subsidi d'uns 430 euros a temporals que es quedin en atur durant l'estat d'alarma