Publicat 12/2/2019 22:24:24 +01:00CET

Barcelona demana al CatSalut estudiar situar el CAP al costat de l'edifici Meier del Macba

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Galla Pin, ha anunciat aquest dimarts que el Govern d'Ada Colau ha demanat al Servei Catal de la Salut (CatSalut) estudiar si és possible situar el nou CAP Raval Nord en un espai de nova construcció contigu a l'edifici Meier del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba).

Pin ha explicat en declaracions als mitjans que aquest és el mateix espai que un dels proposats per ampliar el Macba i que est estudiant una comissió tcnica, i ha dit que l'objectiu és que el CatSalut ho estudi en parallel per si el museu descarta les quatre opcions que l'Ajuntament va proposar per la seva ampliació.

Preguntada pels mitjans, ha explicat que el CatSalut no ha estudiat fins al moment la viabilitat de situar el CAP en aquest lloc perqu aquesta opció restaria espai públic del Raval, i s'havien analitzat possibilitats només en edificis ja existents per no treure espai a un barri que ja disposa de poc.

Així, la comissió tcnica creada divendres passat seguir estudiant les quatre propostes d'ampliació del Macba ofertes per l'Ajuntament, mentre el CatSalut analitzar la possibilitat que el CAP se situ en aquest espai, incls també en les propostes per al Macba, per si aquest descarta totes les possibilitats.

"Tindríem una situació estranya, amb un CAP al costat del Macba i l'ampliació del Macba a l'altre costat del carrer", per podria ser una solució si el Macba descartés les quatre opcions proposades per l'Ajuntament, ha assenyalat Pin.

El museu estudia aquestes opcions per ampliar les seves installacions després que el CatSalut assenyalés com l'únic lloc possible per traslladar el CAP Raval Nord la Capella de la Misericrdia, cedida anteriorment al Macba per l'Ajuntament per a la seva ampliació.

SUPORT DELS VENS

Vens presents en l'anunci de la regidor han avanat que probablement la plataforma que exigeix un nou CAP per al barri recolzaria aquesta opció, perqu el que volen és un CAP digne i una opció que ho permeti.

Pin ho ha anunciat després que la comissió municipal d'Economia i Hisenda hagi decidit posposar els trmits per revocar la cessió de la Capella de la Misericrdia al Macba, a petició de tots els grups municipals excepte BComú i la CUP.