Publicat 22/2/2019 18:02:32CET

Barcelona defensa la vigncia dels valors de la Declaració Universal de Drets Humans

Ada Colau amb grups municipals i entitats que donen suport a la declaració
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple de Barcelona ha acordat aquest divendres una declaració institucional per reivindicar la vigncia dels valors que van inspirar la Declaració Universal dels Drets Humans i el seu desenvolupament posterior en els 70 anys des de la seva aprovació: "És més necessari que mai que adquireixin una vigncia efectiva".

El text renova el compromís de Barcelona com a "ciutat histricament compromesa amb la pau, l'acolliment de persones immigrants i refugiades, el feminisme, la solidaritat internacional, la defensa de la sostenibilitat ambiental i la justícia social".

L'Ajuntament se suma als qui proposen una renovació i actualització dels grans acords internacionals --com el papa Francesc i altres líders de confessions religioses diverses-- i dona suport a la campanya de redacció en l'mbit de l'ONU de tres convencions sobre l'ordre financer global, la democratització del poder tecnolgic i la justícia climtica.

També insta els estats a aprovar el Tractat sobre Empreses i Drets Humans i a impulsar compromisos per accelerar el compliment de l'acord de París sobre el Canvi Climtic, a més de treballar per implementar mesures des del municipalisme.

Abans del ple han tingut una trobada l'alcaldessa, Ada Colau, amb els grups que han donat suport a la declaració i també Arcadi Oliveres (Justícia i Pau), Sílvia Luque (Fundació Ferrer i Gurdia), Maria Prieto i Jai Anguita (Bet Shalom), Marcel Odina (Plataforma Mozaika), Andreu Estany (coordinadora d'entitats budistes), Clara Fons (Audir) i Daniela Rosenfeld (Festival de Cinema Jueu), entre d'altres.

DRETS A VENEUELA

Els grups de Cs i del PP han criticat que l'Ajuntament aprovi aquesta declaració institucional en defensa dels Drets Humans per que alhora no hagin prosperat dos declaracions que han promogut tots dos grups per separat per defensar els drets a Veneuela i condemnar el rgim de Nicolás Maduro.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha criticat que "reivindiquen sistemticament la defensa dels drets humans i civils per quan es tracta de defensar un collectiu que viu a la ciutat" mai no troben el seu suport en el cas de Veneuela.

El president del PP a l'Ajuntament, Alberto Fernández, ha dit que aquesta és la cinquena vegada que el PP prova que el ple defensi la llibertat i la democrcia a Veneuela, i ha dit que aquest rebuig "demostra la seva cara més totalitria".