Publicat 15/02/2016 18:36CET

Barcelona crea un grup de treball de control del top manta coordinat amb cossos policials

Señal que recuerda la prohibicón del 'top manta' en el Puerto de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha promogut la creació d'un grup de treball específic sobre el control de la venda ambulant no autoritzada en el marc de la Junta Local de Seguretat, el màxim òrgan de coordinació policial de la ciutat, que ha estat presidit aquest dilluns per l'alcaldessa, Ada Colau.

El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha demanat la implicació de tots els cossos policials, institucions i administracions que tenen competències en aquesta matèria per millorar la coordinació de les actuacions, ha assenyalat l'Ajuntament en un comunicat.

Després de recordar que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat actuacions davant de la venda ambulant il·legal, ha defensat que la millor estratègia policial contra el top manta és la que es realitza en origen, actuant contra la fabricació de productes falsificats i contra la seva entrada a la ciutat.

Ha assenyalat que, d'agost fins a desembre del 2015, la Guàrdia Urbana va dur a terme tres actuacions en solitari contra estructures organitzades que distribuïen material falsificat --en les quals es van decomissar més de 20.000 productes per valor de més d'un milió d'euros--, i també va col·laborar amb el Cos Nacional de Policia en una altra actuació en la qual es van decomissar 13.000 articles, valorats en uns 850.000 euros.

Recasens ha destacat que la Urbana, que ha recordat que opera segons l'ordre de servei Víctor Alfa, va interposar el 2015 més de 63.000 denúncies davant de la mitjana de 59.000 dels últims anys, i que va imputar 178 persones per delictes vinculats a la venda ambulant irregular, fenomen sobre el qual ha insistit que no té una solució únicament policial.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés