Publicat 14/12/2019 12:43:49 +01:00CET

Barcelona convocarà 260 places de Guàrdia Urbana i arribarà a les 1.000 el 2023

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, anuncien la convocatòria de 260 agents de Guàrdia Urbana el 2020.
EUROPA PRESS

Faran una campanya de comunicació perquè s'inscriguin més dones

BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de 260 places de Guàrdia Urbana el 2020 per complir l'objectiu d'aconseguir els 1.000 agents nous el 2023, a més de 340 places d'ocupació pública per reforçar serveis com la sanitat i l'educació.

En roda de premsa aquest dissabte, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha declarat que amb aquest acord "es comença a fer realitat el compromís" del govern municipal d'augmentar el nombre d'agents, a més de cobrir les baixes per jubilació que tinguin lloc en aquest període.

Ha remarcat la importància d'aconseguir la paritat en el cos, i per això ha celebrat que, de les 205 persones que s'estan formant ara per ara, 62 siguin dones, cosa que equival a un 30,24%, xifra superior al 12,23% actual: "Encara no hi ha paritat, però clarament sí hi ha hagut un canvi de tendència", ha dit.

"Volem emfatitzar en això durant la nova convocatòria", ha assegurat, i per això el consistori impulsarà una campanya de comunicació per promoure la inscripció de dones en el procés d'oposicions.

Ha celebrat que, malgrat les dificultats causades per la necessitat d'aprovar els pressupostos i les nombroses campanyes electorals, "l'Ajuntament no ha parat i està complint els deures".

Ha reclamat que les altres administracions s'impliquin: "Necessitem un canvi de marc estatal que permeti que sigui més fàcil fer aquesta oferta pública, però també necessitem que la Generalitat ampliï la dotació de Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat".

COLLBONI I BATLLE

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha lloat que l'Ajuntament hagi complert el seu compromís amb aquest anunci, i ha assegurat que aquest increment permetrà aconseguir un increment net de la Guàrdia Urbana "per primera vegada en gairebé una dècada".

Les noves places públiques serviran per aconseguir "l'estabilitat de la plantilla municipal", i ha destacat que aquesta oferta s'ha aconseguit amb el suport dels principals sindicats.

També ha dit que aquest acord permet aconseguir els objectius de les dues 'P', la proximitat i la prevenció: "Els comerciants, els restauradors, els veïns, sempre reivindiquen tenir la Guàrdia Urbana a prop", i ha assegurat que aquest increment permet que la població vegi on es destinen els seus impostos.

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha agraït al Govern municipal aquest assoliment, i ha dit que "les polítiques de seguretat són polítiques socials per sobre de tot".

Batlle també ha subratllat la importància de la proximitat i la prevenció: "La prevenció salva vides, millora la vida dels nostres conciutadans", i ha declarat que volen consolidar la policia de barri.

Ha indicat que si hi ha més presència de dones es podrà "incorporar la perspectiva de gènere en el servei", la qual cosa suposarà un millor servei per tothom.