Publicat 25/4/2019 16:59:57 +02:00CET

Barcelona contempla mesures legals contra una gran empresa tenidora d'habitatge per evitar un desnonament

Barcelona contempla medidas legales contra un gran tenedor de vivienda para evitar un desahucio
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Ciutat Vella de Barcelona, Gala Pin, ha anunciat aquest dijous que l'Ajuntament estudia presentar un recurs contenciós o bé multar una gran tenidora d'habitatge per la seva negativa a oferir un lloguer social a una família que viu en un pis de la seva propietat i que acumula impagaments per no poder pagar-lo, la qual cosa suposa ser desnonada.

Pin ha recordat que la Llei 24/2015 d'emergncia habitacional obliga les grans tenidores a oferir lloguer social a famílies que no poden pagar, i ha apuntat que en aquest cas es tracta d'una gran empresa israeliana, Olno Espalter 6 SL, que s'ha negat a oferir aquesta opció a una família, a la qual aquest dijous s'ha intentat desnonar sense xit després que una acció venal ho impedís.

Segons la regidora, el jutge ha estat notificat per ha argumentat que l'empresa inversora no és una gran tenidora, i Pin ha defensat que són uns propietaris que han fundat diverses empreses amb les quals compren pisos al districte, per la qual cosa procediran a estudiar accions legals, que podrien comportar una multa de fins a 90.000 euros.

"El 'modus operandi' habitual d'aquesta empresa és buidar edificis per reformar-los i llogar-los a un preu molt més alt del que paguen les famílies actualment", ha apuntat Pin.

La regidora ha explicat que al pis del carrer Espalter hi ha dues famílies a les quals volen desnonar per impagament encara que són deutores de bona fe --no paguen perqu no poden--, dues famílies més a les quals se'ls acaba el lloguer, una inquilina amb renda antiga i un pis ocupat.

INTENT D'ATURAR LES OBRES

"Vam aturar les obres tres vegades", ha explicat Pin sobre l'edifici del carrer Espalter, perqu els propietaris havien demanat un permís d'obres menor amb el qual van acabar fent obres més grans, amb les quals van pretendre fer la vida impossible als vens, en les seves paraules.

Pin ha instat totes les institucions, també als jutges, a alinear-se amb les lleis, i ha dit que com la Llei 24/2015 fa poc que torna a estar en vigor --va ser recorreguda al Tribunal Constitucional (TC)--, "és necessari generar jurisprudncia i que sigui una llei que s'apliqui amb el mxim rigor possible".