Publicat 18/1/2019 16:22:05CET

Barcelona conservarà les façanes de les cases d'Encarnació del districte de Gràcia

EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 Gen. (EUROPA PRESS) -

El regidor del districte de Gràcia de Barcelona, Eloi Badia, ha anunciat que les façanes de les tres emblemàtiques finques del carrer Encarnació del districte de Gràcia es podran conservar gràcies a la catalogació de l'alzina que es troba a les mateixes finques.

En una roda de premsa aquest divendres, Badia ha explicat que la Llei d'Espais Naturals de la Generalitat contempla un article que indica que la catalogació de la planta permet la revocació de les llicències d'obres que l'afectin: "Hem procedit a una suspensió cautelar de la llicència d'obres, i una vegada s'aprovi la catalogació de l'alzina, es passarà a revocar la llicència".

"També es mirarà si hi ha alguna cosa de l'interior que podem catalogar, però del que estem convençuts és de la preservació de les façanes", ha declarat.

PROTECCIÓ DEL PATRIMONI

L'Ajuntament està treballant en un pla especial de preservació urbanística i protecció del patrimoni a la Vila de Gràcia i en part dels barris de la Salut, Vallcarca i el Camp d'en Grassot i Gràcia Nova, on ha suspès les llicències durant un any per poder-lo realitzar.

L'edil va explicar al desembre que el pla es veia motivat pel que succeït amb les cases d'Encarnació --encara que no permetia suspendre les llicències de les tres finques d'Encarnació perquè ja estaven donades--, i també per la necessitat de fer una revisió del patrimoni: "No es revisava des del 2015 per CiU, i presenta moltes deficiències".

Ara, en el marc de l'elaboració de la protecció del patrimoni, es treballarà per catalogar les façanes de les tres cases d'Encarnació i el consistori ha de presentar en els propers dies una proposta definitiva per negociar amb la propietat, i si és necessari, indemnitzar-la.

MOBILITZACIONS CIUTADANES

Badia ha recordat que després de conèixer-se l'enderrocament de les finques d'Encarnació per part d'una immobiliària per construir una promoció d'habitatges, va haver-hi mobilitzacions ciutadanes "importants" que demanaven la preservació de l'alzina i la catalogació patrimonial de les cases.

Va ser arran d'aquestes queixes que l'Ajuntament va començar a tramitar la possible salvació de les cases negociant amb la propietat i acordant paralitzar temporalment les obres i també es va començar a treballar amb la catalogació de l'alzina, que s'aprovarà en el ple municipal de Gràcia al febrer o març.

En ser preguntat sobre la possibilitat que l'Ajuntament adquireixi les finques, Badia ha dit que no l'han descartat, però ha indicat que en cas que les compressin seria per a habitatge públic: "Si l'operació no contempla habitatge públic, el cost econòmic és massa alt per ser justificat".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.