Publicat 29/11/2019 18:58:03 +01:00CET

Barcelona es compromet a incrementar el pressupost per millorar l'accessibilitat

Ple de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest divendres incrementar el pressupost per millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat a la ciutat, especialment en aquells àmbits en què el consistori pot incidir.

El text reitera la necessitat de donar compliment a la Convenció Internacional sobre les persones amb discapacitat i a l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, i vol garantir i motivar a la participació de les persones amb discapacitat en els processos participatius i debats públics de la ciutat.

També manifesta la voluntat que l'Ajuntament es personi com a acusació popular en els casos de discriminació i vulneració dels drets a persones amb discapacitats especialment rellevants seguint els criteris d'accions judicials establertes.

En el ple també s'ha acordat renovar el compromís del consistori en els drets de la infància en el marc del 30 aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Nens.

En aquest sentit, es compromet a promoure la participació "significativa i inclusiva" dels nens, i a eliminar la discriminació contra els nens i adolescents en les polítiques i accions.