Barcelona comença a reposar contenidors per "normalitzar" el servei de recollida d'escombraries

Publicat 14/11/2019 15:32:53CET
Barcelona comença a reposar contenidors per "normalitzar" el servei de recollida d'escombraries.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

Els serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona han començat a reposar els contenidors a les zones afectades pels aldarulls a la ciutat per "normalitzar" la recollida d'escombraries de manera gradual, a un ritme d'uns 50 al dia.

En declaracions als periodistes, el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que en total es reposaran 1.160 contenidors, els 1.044 que es van cremar i 116 que es van retirar preventivament.

La reposició es planteja en dues fases i durarà uns 20 dies; s'ha planejat seguint les recomanacions dels Mossos d'Esquadra, per la qual cosa s'avaluarà periòdicament. Han col·locat primer els de la zona més allunyada del centre fins a la més propera.

Fins al 22 de novembre es durà a terme una primera fase en la qual es col·locaran el 60% dels contenidors, uns 700, a les zones menys cèntriques de la dreta de l'Eixample primer, després a Ciutat Vella (Raval i algunes zones del Born) i finalment en Gracia.

A partir de llavors, en una segona fase, es col·locaran el 40% dels contenidors restants, uns 460, a les zones centrals de l'Eixample, als Jardinets de Gràcia i els voltants del Parc de la Ciutadella.

També s'han iniciat accions informatives per als veïns i comerços de les zones afectades, als quals Badia ha agraït el seu esforç durant aquestes darreres setmanes, per informar que el servei s'està normalitzant i que poden començar a llençar les escombraries de la manera habitual.