Publicat 24/02/2020 13:07CET

Barcelona comena a multar aquest dilluns les motos mal aparcades

Motos aparcades a la vorera en un carrer del barri de la Vila de Grcia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

La Gurdia Urbana de Barcelona comenar a multar aquest dilluns les motos mal aparcades per "recuperar les voreres" i alliberar-les d'obstacles per als vianants, especialment per a les persones amb mobilitat reduda i les que porten cotxets per a nadons.

L'Ajuntament de Barcelona ha reprs aquest febrer la campanya 'Ciutat de Vianants' per retirar les motos que hi ha aparcades a voreres estretes i zones per a vianants i fomentar que aparquin a la calada, en aparcaments subterranis i voreres senyalitzades amb l'amplada adequada.

En el marc d'aquesta campanya, la policia barcelonina va engegar la setmana passada un període d'avisos a través de notificacions i, a partir d'aquest dilluns, comenaran a aplicar sancions --que poden arribar als 100 euros-- i a retirar les motos mal aparcades.

El consistori preveu que la iniciativa sigui especialment "intensa" al barri de la Vila de Grcia, on s'han detectat més de 2.000 motos aparcades de manera irregular a la vorera, i que generen problemes d'accessibilitat.

El regidor del districte de Grcia, Eloi Badia, va assegurar que en el perímetre que s'ha format a Travessera de Grcia, Gran de Grcia, Diagonal i Via Augusta s'han arribat a detectar 150 motos mal aparcades.

Segons la normativa actual, les motos es poden aparcar en parallel a voreres d'entre tres i sis metres d'amplada, i si la vorera mesura més de sis metres, s'hi pot estacionar en semibateria, sempre que hi hagi més de tres metres lliures per passar.

A Barcelona hi ha més de 70.000 places d'aparcament senyalitzades per a motos, sense tenir en compte les voreres on es permet aparcar, fet que segons la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, eleva la xifra fins a les 175.000 places, a les quals s'han de sumar les que hi ha en aparcaments subterranis.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés