Publicat 25/5/2020 17:57:45 +02:00CET

Barcelona comença a desmuntar dos dels quatre Pavellons Salut per pacients de Covid-19

Vall d'Hebron transforma el Pavelló Salut en un hospital de dia polivalent
VALL D'HEBRON - Archivo

   BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

   El comitè de direcció del Conveni Pavellons Salut, format per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, ha acordat el desmuntatge dels Pavellons Salut CEM Guinardó i Claror Marítim, que han funcionat en els últims mesos com a extensions de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar per fer front a la crisi sanitària del Covid-19.

   Tots dos pavellons han deixat d'estar ocupats pel descens de casos, i es preveu que, en 15 dies, els poliesportius estiguin a la disposició dels seus gestors perquè reobrin quan les condicions sanitàries ho permetin, ha informat aquest dilluns el consistori en un comunicat.

   El CEM Olímpics Vall d'Hebron, que funciona actualment com a Hospital de Dia Polivalent, es manté actiu, i des del dilluns passat es realitzen proves PCR a pacients que requereixen ingrés hospitalari, que tenen una visita amb un gabinet o que se'ls ha de fer qualsevol procediment que comporti manipulació de les vies aèries o risc d'aerosol.

   La data d'habilitació d'aquest Pavelló Salut acaba amb el decret de l'estat d'alarma, però s'estan preveient fases escalonades i disposició parcial de l'espai, si és necessari, per complementar-lo com a pavelló esportiu aquest estiu i pavelló sanitari.

   D'altra banda, el pavelló instal·lat en l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Inefc), amb capacitat de 252 llits, continua muntat i s'està avaluant quan es podria desinstal·lar.