Publicat 28/5/2020 15:32:19 +02:00CET

Barcelona Centre de Disseny i B Lab Spain promouran el compromís amb els ODS

Isabel Roig, directora general de BCD
BCD - Archivo

Impulsaran una jornada i B Lab Spain participarà a la Barcelona Design Week

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

Barcelona Centre de Disseny (BCD) i B Lab Spain han signat un acord de col·laboració per promoure, dins del teixit empresarial de Barcelona, el compromís social i mediambiental de les empreses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i crear un impacte positiu a la societat.

B Lab Spain és una fundació sense ànim de lucre que aglutina a Espanya més de 70 companyies compromeses amb les bones pràctiques empresarials, a través del segell B CORP, amb el qual certifiquen a empreses que compleixen amb alts estàndards de compliment social i ambiental, ha informat aquest dijous el BCD en un comunicat.

Ambdues entitats treballaran conjuntament per generar un canvi sistèmic que resolgui, des de la perspectiva empresarial, els principals reptes socials, econòmics i ambientals a través del disseny i el seu potencial transformador, un propòsit que pren major sentit per la crisi derivada del Covid-19.

B Lab ha desenvolupat, al costat de Nacions Unides, l'eina gratuïta ODS Action Manager, que permet a les empreses avaluar, comparar i millorar la seva implicació en els ODS de l'Agenda 2030, una iniciativa que coincideix amb les línies marc de BCD, que ha incorporat els últims anys la consecució dels ODS en el seu pla estratègic.

L'acord es materialitzarà durant 2020 en la participació de B Lab en la quinzena edició de la Barcelona Design Week, que serà del 17 al 26 de novembre, i que posarà el focus en el paper del disseny en la consecució dels ODS.

Les dues entitats crearan una jornada que posarà en valor les bones pràctiques en matèria de sostenibilitat i impacte social, tant d'empreses que formen part del Clúster Disseny com a d'empreses B CORP.

També se celebraran al llarg de l'any diverses accions conjuntes com una jornada B Tardes, el cicle de xerrades inspiradores de la fundació B Lab Spain, en les instal·lacions del Disseny Hub Barcelona, i l'aliança aproparà el compromís del segell B CORP a les empreses que formen el Clúster Disseny a través de sessions de formació.

El director de B Lab Spain, Pablo Sánchez, ha assenyalat que l'aliança amb Barcelona Centre de Disseny permet continuar dissenyant un nou model empresarial incorporant valor social i ambiental "incorporant nous membres que ampliïn la seva visibilitat", i per a la directora de BCD, Isabel Roig, la col·laboració reforçarà la visió sobre la necessitat d'incorporar el disseny en el camí del canvi sistèmic i augmentarà les iniciatives d'implantació.