Publicat 16/10/2021 15:29CET

Barcelona celebra una experiència gastronòmica per prevenir el malbaratament alimentari

BARCELONA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

L'experiència gastronòmica 'Recuperem el valor dels aliments' s'ha celebrat aquest dissabte a Barcelona amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania en la prevenció del malbaratament alimentari i l'aprofitament dels aliments.

Ha comptat amb la participació de 200 comensals i més de 30 voluntaris que s'han reunit al parc de la Barceloneta, ha explicat la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat en un comunicat.

La Generalitat, la Plataforma 'Aprofitem els Aliments' i l'Ajuntament de Barcelona han organitzat aquest esdeveniment, que s'emmarca en les activitats de la Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible que impulsa el consistori barceloní.

Després de la celebració de tallers al matí, a les 14h s'ha inaugurat l'experiència gastronòmica, que ha tingut com a ingredients principals aliments que no s'han pogut comercialitzar perquè són excedents o perquè tenen defectes estètics, entre d'altres.

REDUIR UN 50%

L'organització ha explicat que al món es malgasten 1.300 milions de tones d'aliments cada any, xifra que suposa un terç dels aliments que es produeixen per al consum humà, fet que té un impacte en el medi ambient: és responsable del 8% de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle.

Catalunya s'ha proposat reduir en un 50% el malbaratament alimentari l'any 2030, d'acord amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides que fa referència a la Producció i el Consum Responsable.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés