Publicat 12/9/2020 20:07:33 +02:00CET

Barcelona cedirà un equipament municipal per acollir 55 refugiats de Moria (Grècia)

Colau, Ribó i un representant d'Àmsterdam demanen per carta "més compromís" a Brussel·les

BARCELONA, 12 set. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona cedirà un equipament municipal per a la reubicació immediata de 55 refugiats de Moria (Grècia) després de l'incendi produït en el camp.

L'acolliment va dirigida especialment a famílies amb menors i consistirà a cobrir les necessitats d'alimentació, higiene i atenció mèdica i psicològica, informa el consistori aquest dissabte en un comunicat.

En un tuit recollit per Europa Press, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat a les institucions europees actuar davant la situació dels camps de refugiats en Lesbos: "La UE ha de donar solució a la greu crisi humanitària que es viu".

CARTA A BRUSSEL·LES

A més, Barcelona, València i Àmsterdam han fet una crida per carta a les institucions europees per demanar-los "més compromís", i una millor coordinació per cercar solucions davant la crisi humanitària de les illes gregues.

Signen la missiva l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'alcalde de València, Joan Ribó, i el tinent d'alcalde d'Àmsterdam Rutger Groot, que alerten de "la manca de solidaritat entre europeus" amb les regions que reben més migració, com Lesbos.

"Com a alcaldes i tinents d'alcalde d'importants ciutats europees, escrivim per demanar-los a tots els governs europeus que es comprometin més amb la solidaritat", diuen en la carta, dirigida al president de l'Eurocambra, David Sassoli; a la presidenta de la Comissió europea, Ursula von der Leyen; al president del Consell europeu, Charles Michel, i al president de l'Oficina Europea de Suport a l'Asil, Nina Gregori.

I afegeixen que les tres ciutats estan "preparades per contribuir a protegir a la infància que necessita desesperadament de refugi, consol i seguretat", acollint una quota justa dels més de 1.600 menors no acompanyats afectats.

Els tres representants van enviar la missiva el dijous 10 de setembre, un dia després de l'incendi en el camp de Moria que va deixar sense sostre a més de 12.000 migrants internats en Lesbos.

Contador