Barcelona cedeix al Patronat Municipal d'Habitatge quatre solars per construir 200 pisos protegits

Actualitzat 24/2/2017 15:53:53 CET
Ple Ajuntament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la cessió de quatre solars al Patronat Municipal de l'Habitatge (PMHB) per construir 200 pisos protegits amb l'objectiu d'ampliar el parc públic d'habitatge.

Dos dels solars es destinaran a pisos de protecció en règim de lloguer cooperatiu de cohabitatge, i se situen en el passeig Joan de Borbó, a Ciutat Vella i amb vuit habitatges, i el carrer Pla de Cirerers, a Nou Barris, amb 23 pisos, punts que han aprovat tots els grups excepte ERC i la CUP, que han rebutjat cedir solars públics a privats.

Una finca situada al carrer Escolapi Càncer, també a Nou Barris, es destinarà a 47 habitatges protegits per lloguer social, mentre que una altra del mateix districte situada a la Via Favència, en la qual es gestionarà un edifici de 122 habitatges de protecció en lloguer i venda en dret de superfície per 75 anys.

El regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, ha defensat la innovació que suposa introduir habitatge cooperatiu en règim de cessió d'ús en dos dels solars, i ha sostingut que són "projectes cooperatius per impedir l'especulació immobiliària".

La promoció d'aquest model de cohabitatge està contemplat en el Pla pel Dret a l'Habitatge de Barcelona 2016-2025 aprovat en l'últim ple, que marca com un dels seus objectius promoure altres règims de tinença d'habitatge.