Publicat 11/5/2020 15:47:47 +02:00CET

Barcelona augmenta al 66% els seus operaris de neteja i reobre els punts verds

Una dona porta una borsa a un dels punts verds de Barcelona que han obert avui després de la reincorporació de 1.000 operaris de neteja del servei municipal durant la fase 0 de la desescalada a la ciutat
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

Els serveis de neteja municipals de Barcelona han incrementat a partir d'aquest dilluns fins al 66% el nombre d'operaris habituals --fins ara estava en el 33%--, amb la reincorporació d'un miler de treballadors al carrer, i ha reobert els punts verds en horari de matí.

S'han incorporat un total de 150 equips a tota la ciutat, la qual cosa suposa un miler més de treballadors respecte a l'inici del confinament per la pandèmia de nou coronavirus, ha explicat en roda de premsa telemàtica el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia.

Al Raval, els barris de Ciutat Vella de recollida sense contenidors i a la zona de porta a porta de Sarrià, el percentatge arribarà al 75% dels equips habituals, que fins ara se situava en el 50%, i també es recupera el servei de neteja de pintades, que estarà al 50%.

L'increment de treballadors es produeix coincidint amb el major ús de l'espai públic derivat de la relaxació de les mesures de confinament, després d'unes setmanes en les quals, segons Badia, el servei s'ha hagut de "reinventar", mantenint la neteja i protegint de la transmissió del Covid-19.

Ha explicat que un 10% del personal de neteja municipal ha estat en quarentena, la majoria per persones en contacte, i ha assenyalat que altres serveis han tingut major impacte per la pandèmia.

FUNCIONAMENT PER TORNS

Ha afirmat que durant el període de confinament s'ha funcionat per torns amb la plantilla activa, per la qual cosa tots els empleats han cobert algun horari.

Badia ha explicat que amb l'increment de personal s'inicia un nou camí, en el qual es posarà l'accent principalment en zones recuperades pels vianants com les voreres o les calçades que s'han habilitat per al passeig, sense oblidar la desinfecció en altres àmbits com els contenidors o la recollida de residus d'hospitals, farmàcies i residències.

Ha afirmat que es reobriran els punts verds en horari de matí, tant els de barri com els mòbils i els de zona, que portaven suspesos des del 14 de març, i ho faran de 9 a 14 hores de dilluns a dissabte i els de zona obriran el cap de setmana entre les 9.45 i les 12.45 hores.

Badia ha afirmat que la recollida de residus, que s'ha mantingut al 100% durant el confinament, també reforça la recollida selectiva, ja que ha dit que han notat que es deixaven residus al voltant dels contenidors.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 3. 3

  Coronavirus.- Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensores i càmeres

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19