Publicat 22/2/2019 13:01:29CET

Barcelona atorga la Medalla d'Or al Mrit Cívic a Arcadi Oliveres pel seu activisme "comproms"

Barcelona atorga la Medalla d'Or al Mrit Cívic a Arcadi Oliveres pel seu activi
EUROPA PRESS

També homenatja els ballarins Anna Maleras i Cesc Gelabert i el crític d'art Daniel Giralt-Miracle

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha atorgat aquest divendres la Medalla d'Or al Mrit Cívic a l'activista i economista Arcadi Oliveres pel seu activisme "comproms" i la seva lluita incansable a favor de la pau i el desarmament, així com per l'impuls d'iniciatives a favor dels drets humans i la justícia social.

La proposta ha rebut els vots favorables de BComú, el PDeCAT, ERC, el PSC i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé, l'abstenció de la CUP, i els vots en contra de Cs i el PP, i el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello ha recordat Arcadi com un "desobedient contra la injustícia".

"Amb el seu exemple ens ha mostrat que un món més just és possible", ha assegurat Pisarello, i el líder del PDeCAT a Barcelona, Xavier Trias, ha subratllat que es tracta d'un home honest, coherent, comproms i de dileg, mentre que Montserrat Benedí (ERC) ha destacat el seu paper en la reconciliació dels pobles.

La regidora del PSC Carmen Andrés ha dit que, al marge de la discrepncia en projectes polítics concrets, Oliveres ha treballat pel progrés de la dignitat humana, i Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé han agrat la seva defensa de les "causes justes".

Marilén Barceló (Cs) només ha intervingut per expressar el vot en contra del seu grup, mentre que Alberto Fernández (PP) ha criticat que el Govern municipal prioritza les afinitats ideolgiques en l'entrega de medalles, la qual cosa ha assegurat que "no representa tota la ciutat".

La regidora de la CUP Maria Rovira ha reconegut la figura d'Oliveres i el seu discurs combatiu i coherent amb els valors universals, i l'ha recordat com un referent del moviment antiglobalització, encara que ha expressat que la CUP no creu que els homenatges hagin de fer-se amb medalles: "El reconeixement ha de ser al carrer".

ALTRES MEDALLES

El ple també ha aprovat la Medalla d'Or al Mrit Cultural a la ballarina i coregrafa Anna Maleras pel seu paper en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de la dansa; així com al també ballarí i coregraf Cesc Gelabert, per connectar la ciutat amb la modernitat del món de la dansa.

També s'ha concedit la medalla al crític d'art Daniel Giralt-Miracle per la qualitat de les seves aportacions sobre el patrimoni artístic barceloní, "la significació dels seus estudis sobre Antoni Gaudí i Salvador Dalí, a més del seu paper en la configuració del Macba i el seu compromís amb la capital catalana".