Publicat 16/6/2020 11:47:51 +02:00CET

Barcelona atén a 1.026 persones amb discapacitat durant el confinament

Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha atès a 1.026 persones amb discapacitat que viuen en centres residencials i residències de la ciutat durant el confinament per la pandèmia del Covid-19, de les quals 189 han estat casos positius i 15 han mort, la qual cosa representa un 1,4% de taxa de mortalitat.

Ho ha anunciat el regidor de l'àrea d'Infància, Joventut i Persones Majors, Joan Ramón Riera, durant la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports d'aquest dimarts, en la qual el consistori ha presentat un informe sobre la situació de les persones amb discapacitat durant la crisi del Covid-19.

L'informe detalla que una de les causes de les morts ha estat l'estat de salut previ de la persona amb discapacitat i, al pitjor moment de la pandèmia, han hagut fins el 48 persones hospitalitzades, i un 92% han superat la malaltia.

Riera ha valorat la gestió de l'emergència sanitària respecte a les persones amb discapacitat com una bona experiència i una demostració que les coses es poden fer de manera diferent: "Pot ser un punt de partida a un debat que tota la societat catalana ha de fer sobre el model residencial".

Així mateix, ha assenyalat que és necessari ser proactius, atendre amb celeritat i mostrar suport i immunitzar els efectes del Covid-19 a les persones amb discapacitat.

També ha incidit en la inserció laboral d'aquest col·lectiu i, en aquest sentit, ha detallat que, a 1 d'abril de 2020, un 35% dels treballadors amb discapacitat que tenien contracte havien perdut el treball, estaven afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) o podien perdre el treball.

L'oposició ha celebrat l'elaboració de l'informe i han mostrat la seva disposició per treballar en aquest àmbit, repensar el model de cures i residencial i resoldre amb celeritat les qüestions que afecten a aquest col·lectiu per afavorir els seus drets.

Contador