Publicat 22/08/2023 13:34

Barcelona aprova rehabilitar un edifici de Via Laietana per situar oficines municipals

Amb aquesta actuació alliberarà cinc immobles del Gòtic en què construirà pisos públics

BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte definitiu de rehabilitació de l'edifici de Via Laietana 8-10, en el qual vol habilitar noves oficines municipals per a ús administratiu amb uns 700 treballadors, han informat fonts municipals a Europa Press aquest dimarts.

Segons ha avançat La Vanguardia, les obres, que comptaran amb un pressupost de 8,86 milions d'euros, començaran la segona quinzena de novembre i duraran 15 mesos.

Amb aquesta actuació, el consistori traslladarà diversos serveis de les gerències de les àrees d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica i de Seguretat --distribuïts en edificis del barri Gòtic-- a aquest immoble de Via Laietana.

Aquest trasllat permetrà alliberar cinc edificis del Gòtic per construir habitatge públic: són els números 7, 15 i 32 del carrer Avinyó, el 3 de Ciutat i el 14 de Paradís.

Els cinc edificis sumen, en total, una superfície de 5.600 metres quadrats per a habitatge i de 1.500 metres per habilitar locals comercials en els baixos, i l'Ajuntament calcula que entre els cinc edificis es podria habilitar a uns 70 pisos públics.

EL NOU CAP GÒTIC

A més, a l'edifici de Via Laietana també es traslladarà la Gerència de Prevenció i Seguretat, que ara se situa a l'edifici de la plaça Pi Sunyer, i part d'aquest espai serà cedida al CatSalut perquè habiliti el nou CAP Gòtic.

Aquest equipament es troba ara en el passatge de la Pau i amb aquest trasllat es podrà ampliar les instal·lacions i guanyar espai per als usuaris; l'espai sobrant de l'edifici de Pi Sunyer continuarà a la disposició de l'Ajuntament de Barcelona.

ANTIGA SEU DELS JUTJATS

L'edifici de Via Laietana 8-10 havia estat seu dels antics Jutjats de Primera Instància de Barcelona i està buit des de fa anys.

L'Ajuntament va comprar gran part de l'espai a la Generalitat de Catalunya i ho transformarà en un nou pol de serveis municipals.

Contador