Publicat 30/9/2019 12:23:02CET

Barcelona aprova l'últim tràmit per assumir la gestió del Port Olímpic durant 30 anys

Ple de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 Set. (EUROPA PRESS) -

El ple de Barcelona ha aprovat aquest dilluns per unanimitat les modificacions del conveni per fer efectiva la delegació de la gestió del Port Olímpic a l'Ajuntament durant 30 anys, l'últim pas serà que la Generalitat doni el vistiplau al document perquè entri en vigor.

El regidor de Presidència i Pla de Barris, Jordi Martí, ha explicat que l'acord permetrà fer del Port Olímpic un espai "més pacificat, millorar la connectivitat amb l'entorn, incrementar l'activitat veïnal i canviar els usos d'oci nocturn per usos nàutics i de divulgació de la cultura del mar".

En aquest sentit, el consistori preveu adquirir les competències per assumir la gestió directa del Port Olímpic de Barcelona durant un termini de 30 anys a partir del 30 d'abril del 2020, un període que serà prorrogable.

El 2 de desembre del 2016 la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van formalitzar un protocol de col·laboració per assumir la gestió directa a través de la delegació de les competències del Port Olímpic de la ciutat per al Govern municipal.

En virtut d'aquest protocol, la Generalitat va expressar la voluntat de delegar al consistori les competències relacionades amb la gestió del Port Olímpic i, per fer-ho, han acordat introduir unes modificacions al conveni perquè una part dels beneficis que pugui generar-ne la gestió siguin posats a disposició de la Generalitat per destinar-los a inversions al sistema portuari català.

Un cop la Generalitat aprovi el tràmit restant i es tanqui definitivament el procés, el consistori disposarà plenament de les competències de gestió de l'àmbit, en el qual preveu desplegar el Pla director estratègic del Port Olímpic.

L'Ajuntament preveu que el nou Port Olímpic tingui 48.000 metres quadrats d'espai públic, el doble que l'actual; zones de passeig i descans; espais dedicats a la nàutica, l'esport i la divulgació, així com un front marítim integrat en la trama urbana, que deixarà enrere el model actual basat en l'"oci nocturn i el turisme".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.