Publicat 30/9/2019 12:23:02 +02:00CET

Barcelona aprova l'últim trmit per assumir la gestió del Port Olímpic durant 30 anys

Ple de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 set. (EUROPA PRESS) -

El ple de Barcelona ha aprovat aquest dilluns per unanimitat les modificacions del conveni per fer efectiva la delegació de la gestió del Port Olímpic a l'Ajuntament durant 30 anys, l'últim pas ser que la Generalitat doni el vistiplau al document perqu entri en vigor.

El regidor de Presidncia i Pla de Barris, Jordi Martí, ha explicat que l'acord permetr fer del Port Olímpic un espai "més pacificat, millorar la connectivitat amb l'entorn, incrementar l'activitat venal i canviar els usos d'oci nocturn per usos nutics i de divulgació de la cultura del mar".

En aquest sentit, el consistori preveu adquirir les competncies per assumir la gestió directa del Port Olímpic de Barcelona durant un termini de 30 anys a partir del 30 d'abril del 2020, un període que ser prorrogable.

El 2 de desembre del 2016 la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van formalitzar un protocol de collaboració per assumir la gestió directa a través de la delegació de les competncies del Port Olímpic de la ciutat per al Govern municipal.

En virtut d'aquest protocol, la Generalitat va expressar la voluntat de delegar al consistori les competncies relacionades amb la gestió del Port Olímpic i, per fer-ho, han acordat introduir unes modificacions al conveni perqu una part dels beneficis que pugui generar-ne la gestió siguin posats a disposició de la Generalitat per destinar-los a inversions al sistema portuari catal.

Un cop la Generalitat aprovi el trmit restant i es tanqui definitivament el procés, el consistori disposar plenament de les competncies de gestió de l'mbit, en el qual preveu desplegar el Pla director estratgic del Port Olímpic.

L'Ajuntament preveu que el nou Port Olímpic tingui 48.000 metres quadrats d'espai públic, el doble que l'actual; zones de passeig i descans; espais dedicats a la nutica, l'esport i la divulgació, així com un front marítim integrat en la trama urbana, que deixar enrere el model actual basat en l'"oci nocturn i el turisme".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés