Publicat 19/5/2014 12:20:36 +02:00CET

Barcelona aprova i licita el projecte per cobrir les vies de Sants

Proyecto de cubierta de las vías de Sants
AYTO BARCELONA

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte d'urbanització de la llosa que cobreix les vies de Sants, dels carrers del costat mar així com dels accessos que permetran accedir al qual es convertirà en un gran parc urbà.

Aquesta segona fase, que se suma a les obres en marxa en Antoni de Capmany, incorporarà també la connexió dels dos costats de la llosa superior amb el barri, amb uns talussos vegetats, escales mecàniques i ascensors, ha informat aquest dilluns el consistori.

L'empresa municipal Bimsa ha tret a licitació el projecte per un import de 22.958.448 euros amb la previsió que les obres puguin començar el setembre, coincidint amb les obres d'urbanització de la primera fase en Antoni de Capmany.

Segons l'Ajuntament, el projecte recull les peticions dels veïns i entitats del districte en el procés participatiu que va liderar el col·lectiu Raons Públiques i el grup d'arquitectes La Col.

L'àrea d'actuació d'aquesta fase és d'uns 34.000 metres quadrats de superfície a urbanitzar, de les quals la majoria corresponen a la urbanització dels 800 metres lineals de l'àmbit de la coberta.

Sobre aquest corredor verd s'incorporaran diferents elements o espais per proporcionar ombra, pèrgoles lleugeres per suportar diverses plantacions, plaques fotovoltaiques, bars-xiringuitos, espais per acollir activitats de barri, una gran àrea de jocs infantils o d'activitats per a ancians.

L'actuació incorpora la instal·lació de totes les xarxes de serveis urbans i de mobiliari i d'altres elements urbans, i destaca especialment l'energia que es genera amb les plaques fotovoltaiques, que servirà per reduir la despesa energètic de la il·luminació del parc.

Per la seva banda, les obres d'urbanització del carrer Antoni de Capmany avança al ritme previst i estarà llista el setembre, per la qual cosa les dues fases de l'obres s'entrellaçaran sense demores.