Publicat 22/2/2019 14:09:29 +01:00CET

Barcelona aprova els plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família

Torres de la Sagrada Família
EUROPA PRESS - Archivo

L'oposició critica que no s'abordi l'escalinata que requeriria derrocar diversos edificis d'habitatges

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres dos plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família després de 130 anys sense llicncia, que han comptat amb el suport del Govern d'Ada Colau i del PDeCAT, Cs, el PP i els dos regidors no adscrits; el rebuig del PSC i la CUP, i l'abstenció d'ERC.

Els regidors han aprovat el Pla Especial Urbanístic Integral i la modificació del Pla General Metropolit de l'mbit del temple --aquest haur d'aprovar-se definitivament en la Subcomissió d'Urbanisme de Barcelona--, després d'un acord amb la junta constructora del temple pel qual aportar 36 milions en un termini de deu anys per les despeses que genera, ha recordat la tinent d'alcalde Janet Sanz.

Una vegada aprovats tots dos plans, el patronat podr sollicitar els permisos constructius i d'activitat i haur d'abordar els imports que corresponguin per acabar les obres, de manera que es normalitzar un assumpte pendent des que es va sollicitar el 1885 la llicncia al llavors consistori de Sant Martí de Provenals --municipi al qual pertanyia el temple--.

Els plans promouen canvis en les qualificacions urbanístiques del tram del carrer Provena de l'illa del temple, que es pacifica eliminant els cotxes per compensar la construcció de la Capella de l'Assumpta --que implica l'ocupació de part de la vorera--, i manté l'aforament mxim fins que acabin les obres, quan podr tornar-se a estudiar, entre d'altres aspectes.

ESCALINATA DE MALLORCA

Des del PDeCAT, Jordi Martí ha acusat el Govern d'Ada Colau d'haver solucionat amb aquest acord la feina fcil i d'haver "deixat la difícil, la d'abordar el repte de les afectacions urbanístiques de la faana de la Glria", amb una escalinata al carrer Mallorca que implicaria l'enderrocament dels pisos de milers de vens.

El regidor de Cs Koldo Blanco ha coincidit a criticar que es deixi fora d'aquests plans urbanístics abordar l'accés per la faana de la Glria, encara que ha destacat la importncia d'aquests acords perqu permetran que el temple pagui la llicncia d'obres per primera vegada.

També ha criticat aquest aspecte el portaveu municipal republic, Jordi Coronas, que s'ha abstingut: "Aquest no és un gran acord. Fem un pas endavant, per es passa al proper govern la patata calenta de resoldre l'escalinata de la Glria".

El popular Alberto Villagrasa ha celebrat l'avan que representa aquest acord per també ha retret al Govern municipal haver "optat per solucionar la part més fcil per, a més de pedres, a la zona també hi ha persones", i haurien d'haver abordat el futur dels vens afectats.

El regidor no adscrit Gerard Ardanuy ha dit que l'acord no aborda la problemtica general: "S'intenten solucionar dos dels elements", i ha demanat impulsar el mxim acord possible, mentre que el també no adscrit Joan Josep Puigcorbé ha demanat no caure ni en un pla raquític ni en el maltractament als vens quan s'abordi la faana de la Glria.

REBUIG DEL PSC I LA CUP

El socialista Daniel Mdol ha lamentat aquest acord i creu que BComú ha mutat i s'ha fet cmplice del 'mobbing' immobiliari a l'entorn del temple i ha dit que aquest no és un acord histric, sinó de mala gestió i un regal a un privat --en referncia al temple--, que promou actuacions que obligar els vens a "esmorzar formigó durant els propers deu anys".

Pere Casas (CUP) ha assegurat que el Govern municipal ha obert "la porta a l'afectació i el desnonament dels vens", i ha advertit que la Sagrada Família s'ha convertit en un parc temtic, per la qual cosa ha instat a assenyalar a l'entrada quines parts del monument són disseny de l'arquitecte Antoni Gaudí i quines no.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 3. 3

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 4. 4

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus

 5. 5

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments