Actualitzat 27/06/2014 16:19

Barcelona aprova els nous horaris comercials al centre amb el vot de CiU i PP

Javier Mulleras (PP) Sònia Recasens, Joaquim Forn, alcalde Xavier Trias (CiU)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres amb el vot de CiU i PP i l'oposició de PSC, ICV-EUiA i ERC-UpB la reforma dels horaris comercials als barris més cèntrics de la ciutat, que entrarà en vigor aquest mateix estiu i, en funció de quins siguin els resultats, es revisarà a la tardor.

La segona tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea d'economia del consistori, Sònia Recasens, ha destacat que cap comerciant tindrà l'obligació d'obrir els diumenges, només aquells que ho desitgin, i ha expressat el seu convenciment que "no està en perill el model de comerç de proximitat", una cosa que han coincidit a diagnosticar els tres partits d'esquerres.

Aquesta votació arriba després que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el líder del PP al consistori, Alberto Fernández, acordessin que podran obrir els diumenges tots els comerços que ho desitgin entre juliol i el 15 de setembre en determinades zones turístiques, situades sobretot als barris dels districtes de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia, i també als barris de Sants, Poble Sec i Hostafrancs.

L'acord entre CiU i el PP arriba després que no prosperés per falta de suport una proposta que va fer el govern municipal i que s'havia assolit amb alguns dels agents el sector, i que preveia l'obertura els diumenges i festius de juliol i agost de 10.00 a 14.00 hores a tota la ciutat.

Després de finalitzar aquest debat al ple, han irromput al saló on se celebra el plenari una vintena de dones que treballen en grans cadenes de roba que han protestat contra la mesura, i han exhibit adhesius amb el logotip de CCOO i pancartes amb la paraula 'conciliació'.

"EXEMPLE DE PRIVATITZACIÓ"

PSC, ICV-EUiA i UpB-ERC han coincidit a afirmar que aquesta mesura suposa que l'Ajuntament regularitza el sector del comerç a instàncies de les grans patronals i les multinacionals: "L'acord deixa fora l'interès general, és un nou exemple de privatització a favor d'interessos privats que exclou la ciutadania", ha assegurat Ricard Gomà (ICV-EUiA).

Sara Jaurrieta (PSC) ha reptat el govern municipal a concretar quants llocs de treball es crearan amb l'obertura comercial dels diumenges, i ha assegurat que el seu grup hagués acceptat tancar un acord amb Trias si s'haguessin garantit llocs de treball i s'hagués frenat els 50.000 metres quadrats de nous centres comercials que estan previstos als plans urbanístics vigents.

En aquest sentit, el regidor del PP Javier Mulleras ha destacat que són governs municipals on participa l'esquerra els que estan impulsant nous centres comercials a l'Àrea Metropolitana, com el que es projecta entre Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat, o l''outlet' de Viladecans.

Segons el republicà Jordi Portabella, la mesura suposa un atac al model de comerç de la ciutat: "És un greu error", ha assegurat, i ha dit que el consistori hauria d'atendre l'interès general i no imitar les polítiques que ha seguit en aquest àmbit l'Ajuntament de Madrid.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés