Barcelona aposta pel turisme i la indústria creativa com el motor de desenvolupament de les ciutats

Publicat 13/12/2019 11:14:09CET
Xavier Marcé en la Conferència Mundial de la UNESCO i l'Organització Mundial del Turisme de Nacions Unides (UNWTO) a Kyoto.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha apostat per fer del turisme i les indústries creatives el motor de desenvolupament de les ciutats perquè considera que és "un dels desafiaments fonamentals de les ciutats amb turisme arreu del món".

Ho ha dit durant la seva intervenció aquest divendres en la quarta Conferència Mundial de la UNESCO i l'Organització Mundial del Turisme de Nacions Unides (UNWTO) a Kyoto sobre Turisme i Cultura, en la sessió 'Enfortint capacitats per al desenvolupament sostenible del turisme cultural', ha informat el consistori en un comunicat.

Marcé considera que és imprescindible ampliar el valor afegit que el turisme agrega a la creació d'imaginaris culturals, i creu que Barcelona ha d'evolucionar per convertir la gestió del turisme en un agent actiu del propi desenvolupament de la ciutat, "i convertir-lo en un aliat per a la creació de nous imaginaris, continguts o escenaris".

Per al regidor, només es podrà explicar la ciutat si es tenen els mecanismes necessaris per competir a escala local, per controlar a qui es volen dirigir i què es vol explicar de la ciutat, ha dit, "sense dependre de plataformes globals i agents externs".

En aquest aspecte és on destaca la potencialitat de les indústries creatives: "Talent, creativitat, capacitat de producció i criteris d'avaluació per modificar les formes de la indústria i el comerç tradicional, fins i tot el de la pròpia cultura", ha recalcat.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  Cau al mar un tram del Pont del Petroli de Badalona (Barcelona) per l'onatge

 3. 3

  Els Bombers busquen un desaparegut durant el temporal a Palamós (Girona)

 4. 4

  Aragonès es desplaçarà aquest dimecres a Palafolls, Blanes i Malgrat de Mar

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista