Barcelona acull la primera biblioteca d'objectes basada en economia col·laborativa

Publicat 6/2/2020 17:42:34CET
Cartell informatiu de la Biblioteca de les Coses.
BIBLIOTECA DE LES COSES

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Barcelona ha acollit la primera biblioteca d'objectes a Catalunya basada en economia col·laborativa al Casal de Ca l'Isidret, al districte de Sant Martí, impulsada per les entitats Rezero i Nusos Cooperativa, i que, amb el nom Biblioteca de les Coses, dona un servei de préstec d'objectes obert a tots els ciutadans.

Els usuaris de la Biblioteca de les Coses poden agafar en prèstec des del 24 de gener fins a seixanta objectes que persones, entitats o empreses han donat, com bicicletes, tendes de campanya, vaixelles, planxes, caixes d'eines, o projectors, entre d'altres.

Es poden aportar objectes d'oci i aventura, de neteja i llar, de bricolatge i jardineria, així com d'ortopèdia i d'oficina.

El servei sorgeix de les entitats impulsores després de plantejar-se repensar el model de consum i producció de la societat actual, i té l'objectiu de disminuir la compra d'aquesta mena d'objectes.

"Les eines elèctriques d'ús domèstic s'utilitzen el 10% del temps per al qual s'han dissenyades, a més, es calcula que entre el 60-80% dels impactes al planeta provenen del consum de béns domèstics", expliquen des del Casal Ca l'Isidret.

L'horari d'atenció al públic és els dimarts i els dijous de 17 a 19 hores, i el funcionament és semblant al d'una biblioteca de llibres: els usuaris se'n fan socis, tenen accés a un catàleg d'objectes a través de la pàgina web bibliodecoses.cat, i paguen un preu simbòlic d'entre un i cinc euros pel préstec de l'objecte i el temps que el vulguin utilitzar.

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Aeroport de Gran Canària queda inoperatiu a causa de la calitja

 2. 2

  La Cambra de Terrassa demana actuacions davant la "preocupant" pèrdua del comerç de proximitat

 3. 3

  Investiguen la desaparició a Alemanya d'un advocat de Sidamon (Lleida)

 4. 4

  El Camp Nou mostra el seu descontentament amb una mocadorada i crits de 'Bartomeu, dimissió'

 5. 5

  Independentistes d'Esquerra advoca per un front independentista "transversal"