Publicat 19/11/2019 18:52:49 +01:00CET

Barcelona activarà 400 places d'allotjament d'emergència per a persones sense llar

Persona sense llar (ARXIU)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona posarà a disposició en els propers dies 400 places d'allotjament d'emergència per a les persones sense llar, en el marc de l'Operació Fred, amb l'objectiu d'oferir protecció a les persones que pernocten al carrer davant un descens de temperatures o en cas de nevada a la ciutat.

El protocol, gestionat pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), compta amb dues fases: la primera preventiva, quan els termòmetres baixen dels cinc graus, o a partir del mes de desembre i, en fase d'alerta, en cas que baixin dels zero graus o la combinació de factors meteorològics comprometi la vida de les persones.

Per a la fase preventiva, es reservaran 75 places del mateix CUESB per a l'acolliment immediat de persones sense llar i funcionarà durant aproximadament uns 120 dies consecutius, fins que arribi la primavera i les temperatures tornin a augmentar, amb l'objectiu d'oferir acolliment puntual, serveis d'higiene, farmàcia i alimentació.

La fase d'alerta consisteix en l'organització de sis equips dinàmics, constituïts per personal del CUESB i amb el su port de voluntaris de la Creu Roja, que recorren diferents itineraris de la ciutat per informar i oferir de manera proactiva les persones sense llar dormir en centres d'acolliment nocturn.

La comissionada d'Acció Social de Barcelona, Sonia Forts, ha destacat l'esforç que fa el consistori per augmentar les places en els últims anys i la col·laboració amb les entitats, i assegura que s'està fent "una bona cobertura".

PLACES ADDICIONALS

Aquest any Barcelona disposarà de 325 places addicionals que se sumen a les 75 ja reservades al CUESB, i es dividiran en 150 places en un equipament del districte de Sant Martí, 100 més en un equipament de Sarrià-Sant Gervasi, 30 places exclusivament per a dones al districte de l'Eixample, 25 places més al mateix CUESB i 20 places en un recurs residencial ja existent també a Sarrià-Sant Gervasi.

A més, en cas que les temperatures sota zero s'allarguin i sigui necessari, s'habilitaran les places addicionals que siguin necessàries per donar resposta a aquesta situació d'emergència.

El Programa Municipal d'Atenció a Persones Sense Llar ha crescut durant els últims anys des de les 1.043 places de l'any 2015 fins a les 1.346 places actuals, la xifra més alta de tota la sèrie històrica.