Publicat 20/12/2014 18:38

El Barça goleja però no convenç

MADRID, 20 des. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha solucionat aquest dissabte el seu partit contra el Còrdova (5-0), en la trobada corresponent a la jornada 16 de la Lliga BBVA, un xoc agradable en què malgrat la comoditat del resultat els de Luis Enrique no han mostrat la seva millor versió.

El Barça no ha trobat oposició en un rival inferior que va aconseguir la seva primera victòria en la jornada 14 a San Mamés (0-1). Els andalusos, que han tingut ocasions per convertir algun gol, no han trobat les armes suficients per poder plantar cara al Camp Nou.

Tot i els tres punts, els de 'Lucho' segueixen sense trobar la seva millor versió, irregulars en el seu joc i en ocasions amb falta d'idees. El més sorprenent ha estat la titularitat de Martín Montoya; el lateral dret enllaça així la seva segona titularitat consecutiva, la primera en Lliga després de la de Copa dimarts passat davant de l'Osca (8-1). Així, el futur del planter segueix sent una incògnita.

El Barça ha sortit molt endollat i ha encarrilat el xoc amb un gol de Pedro en el minut 2 de joc després d'una fabulosa assistència del croat Ivan Rakitic. El Còrdova, escàs de recursos per posar en serioses dificultats als locals, procurava aprofitar els espais a la contra que li deixava la defensa blaugrana gràcies a la rapidesa de Ghilas.

A la primera meitat, el Barcelona ha aprofitat el gol matiner per dominar l'equip cordovès tot i que no han aconseguit arribar a la porteria de Juan Carlos amb massa claredat. Per part seva, els pupils de Miroslav Djukic s'han anat traient la pressió i el cop del primer gol per llançar-se a l'atac tot i que mantenint el rigor defensiu.

En els segons 45 minuts el quadre català sentenciava gairebé el duel, aconseguint un gol quan a penes es portaven 8 minuts jugats. L'autor del tant, l'uruguaià Luis Suárez, s'ha estrenat en competició domèstica després d'un bon passi al cor de l'àrea de Pedro. El canari ha tornat a ser el jugador més destacat del seu equip i tanca una gran setmana després del 'hat-trick' aconseguit contra l'Osca dimarts passat.

En la recta final, el Còrdova s'ha esvaït físicament i desarborat ha vist com l'atac del Barça el castigava en excés. Primer, Piqué rematava una falta botada per Xavi a falta de 10 minuts per a la conclusió. La golejada la certificaria Leo Messi, desaparegut fins aquell moment. Al 82 l'argentí ha col·locat un fort tret a l'esquadra i ja en el descompte, amb un magnífic control, no ha perdonat davant de Juan Carlos.

Amb aquesta victòria, el Barcelona afronta la parada nadalenca a un sol punt del Reial Madrid, tot i que aquest amb un partit menys. Per part seva, el Còrdova es menjarà el torró en descens podent ser cuer si l'Elx aconseguís punts en el partit que l'enfronta al Màlaga aquest diumenge.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés