Actualitzat 28/06/2014 11:31

El banc d'aliments de Barcelona duplica la seva activitat en 4 anys per l'augment de la demanda

El economista Eduard Arruga
BANC DELS ALIMENTS

El nou director es proposa mantenir la "notorietat i qualitat" de la institució

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El banc d'aliments de Barcelona ha duplicat la seva activitat en els últims quatre anys per fer front a l'augment de la demanda per l'empobriment de la població de la capital catalana, en passar de 80.000 persones ateses el 2009 a 150.000 l'any passat.

Ho ha explicat a Europa Press el nou director del banc barceloní, Eduard Arruga, que dimecres passat va rellevar Antoni Sansalvadó, al capdavant de l'entitat des de novembre del 2006 i president honorífic a partir d'ara.

La tendència a l'alça de l'activitat de la institució des del començament de la crisi "es repetirà previsiblement aquest any", tenint en compte que els primers sis mesos s'ha registrat un augment d'entre el 5% i el 7% del repartiment de menjar, ha dit Arruga.

"Tot i que alguns dirigents s'entestin a repetir que la crisi s'ha acabat, cada vegada són més les persones necessitades que passen gana", ha lamentat, i ha recordat que l'any passat el banc d'aliments de Barcelona va repartir 14.200 tones de menjar a entitats socials que atenen ciutadans vulnerables.

El banc d'aliments de Barcelona compta actualment amb 183 voluntaris i sis treballadors assalariats: "L'altruisme és el que ens mou i és la nostra essència. Mantenir aquest punt és una gran prioritat per a mi", ha afirmat.

SATISFER LES NECESSITATS

Arruga també s'ha marcat el repte de mantenir la "notorietat i qualitat" de la institució, reconeguda com un referent per la majoria d'agents del sector, així com intentar recollir la quantitat de menjar necessària per satisfer les necessitats nutricionals de tots els barcelonins.

Un altre dels reptes d'Arruga al capdavant del banc d'aliments és el de convèncer les autoritats de la necessitat de combatre l'exclusió social: "Nosaltres podem pal·liar la situació repartint menjar, però és urgent tallar el problema des de l'arrel i impulsar actuacions que eradiquin la pobresa".

A més, s'ha proposat demostrar que el banc d'aliments de Barcelona és "una gran llançadora que transporta aliments del cor de les persones i empreses generoses a la boca dels més vulnerables", i ha animat a fer donacions d'aliments d'alt valor nutritiu i fàcil conservació, com oli, llet, llaunes de peix i llegums.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés