Publicat 3/4/2019 12:32:44 +02:00CET

Ballarín, Escudé, Mari-Klose i Marcé se sumen a la llista de Collboni a Barcelona

Collboni proposa convertir la Ciutadella en un campus científic i "renaturalitza
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidatura del socialista Jaume Collboni a l'Alcaldia de Barcelona inclou en la seva llista l'actual edil Montserrat Ballarín; l'excomissionat David Escudé; la sociloga Marga Mari-Klose; l'economista i gestor cultural Xavier Marcé, i l'especialista en polítiques metropolitanes Rosa Alarcón.

Ocupen els llocs del quart al vuit de la candidatura, que est liderada per Collboni, la jurista Laia Bonet i l'exdirector dels Mossos d'Esquadra i exregidor a Barcelona Albert Batlle, ha recordat en un comunicat aquest dimecres el PSC, que ha aprovat la llista.

Ha destacat que Ballarín va ser regidora de Comer i Mercats en aquest mandat durant l'acord de govern de BComú amb el PSC --abans ja va ser regidora d'Hisenda i també d'Educació--, i Escudé va ser comissionat d'Esports durant aquest període a l'Ajuntament, del qual també va ser regidor entre 2011 i 2015.

Mari-Klose, militant del PSC a Nou Barris, és experta en desigualtat i pobresa i també en infncia i família, i Marcé --vinculat a la plataforma Compromís per Barcelona-- va impulsar diverses iniciatives culturals juntament amb Collboni quan va ser tinent d'alcalde de Cultura durant l'acord de BComú.

Alarcón és experta en polítiques metropolitanes --és cap de gabinet de l'alcaldessa de l'Hospitalet, la socialista Núria Marín--, i donar una visió metropolitana a la llista de Collboni, que també inclou en el número 39 l'impulsor de transformacions urbanes Xavier Casas, que va liderar projectes amb els equips dels exalcaldes socialistes Pasqual Maragall i Joan Clos.

També formen part de la llista la membre de les Kellys Luz Amparo Suaza en el lloc 36; el de Joventut Socialista de Catalunya (JSC) Javier Rodríguez en el 17, i la periodista Anna Balletb en el 38, i la tanquen la presidenta de la Fundació Pepe Rubianes i germana de l'humorista, María del Carmen Rubianes, i el doctor en Economia Gonzalo Bernardos.

Completen la llista Joan Ramon Riera, Núria Carmona, Ivan Pera, Marta Villanueva, Gabriel Garcia, Sara Belbeida, Albert Deusedes, Mireia Garrido, Laura Millan, Josep de Barbera, Maria José Arteaga, Muazzam Rafiq Fatima, Maria Angela Boix, Ivan Marza, Silvia López, Manuel Becerra, Isabel Pallej, Jordi Bouzon, Marta Sendra, Francesc Xavier Bañon, Daniel Inglada, Isabel Loscos, Eudosio Gutiérrez, Patricia Garcia i Celia Martínez.

MÉS DONES QUE HOMES

La llista compta amb més dones que homes --amb 26 i 25, respectivament--, i el 78% dels seus membres no van formar part de la llista de Collboni en les passades eleccions, mentre que 11 dels 41 són independents.

El PSC es presenta amb un acord electoral amb la plataforma Compromís per Barcelona i Units per Avanar i, dels 11 independents, quatre són de la plataforma; tres, d'Units per Avanar --entre ells, Batlle--, un, d'Entesa Federalista --Ramon Rodríguez--, i una altra, del Partit Democrtic itali, Ana Maria Criscenti.

"CANDIDATURA PER GUANYAR"

Després de l'aprovació de la llista, Collboni ha avisat que els socialistes surten a guanyar les eleccions: "La nostra és una candidatura per guanyar i governar d'aquí a 53 dies", quan se celebraran les municipals.

Ha descrit la seva llista com la candidatura del canvi, que combina joventut i experincia i diverses visions de la ciutat, i ha dit que el seu projecte és una crida a tots els progressistes i als qui vulguin "protegir la ciutat del conflicte independentista".