Publicat 25/8/2014 18:21:01 +02:00CET

Avancem i NECat se citen aquest dijous a Palamós per avançar en la seva fusió

Ernest Maragall
EUROPA PRESS

GIRONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

Avancem i NECat, dues organitzacions polítiques escindides del PSC, organitzen conjuntament aquest dijous 28 d'agost un acte a Palamós (Girona) que servirà per avançar en la seva fusió definitiva en una única formació, cosa que podria concretar-se a la tardor.

En declaracions a Europa Press, l'exconseller i líder de NECat, l'eurodiputat Ernest Maragall, ha explicat que serà "el primer pas ferm cap a una confluència efectiva" entre els dos moviments socialistes.

Amb el títol 'La Catalunya que ve, la democràcia que volem', a l'acte també estan convidats membres d'altres formacions polítiques com la colíder de l'ICV, Dolors Camats, i el dirigent d'ERC Francesc Iglesias.

Maragall ha explicat que NECat i Avancem no només ambicionen un pacte entre elles, sinó que aspiren "a la confluència de les esquerres", el que explica que hagin invitat altres formacions polítiques.

També està prevista la presència de membres Moviment Catalunya, una altra plataforma socialista crítica amb el PSC que sospesa crear candidatures conjuntes amb Avancem i NECat amb vista a les municipals del 2015.

Més enllà del programa de debats que s'ha dissenyat, està prevista la compareixença davant dels mitjans del propi Maragall i del líder d'Avancem i diputat socialista al Parlament Joan Ignasi Elena.

Elena va deixar el PSC abans de l'estiu i el setembre ha d'aclarir si renuncia a l'acta o segueix com a diputat no adscrit, mentre que Maragall és eurodiputat des de maig, quan NECat va concórrer a les eleccions europees en coalició amb ERC.