Publicat 17/07/2019 15:44

Augmenten a Barcelona els graduats de l'ESO i els nens menors de 3 anys escolaritzats

Estudi, aula, classe (recurs)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

El segon Informe d'Oportunitats Educatives de la Infncia i l'Adolescncia de Barcelona 2018-2019 mostra una tendncia a l'ala en l'escolarització de nens d'entre 0 i 2 anys i en la taxa de graduació en Educació Secundria Obligatria (ESO) dels joves de la ciutat, encara que alerta que "es mantenen grans desigualtats entre districtes".

L'estudi mostra que Barcelona "té les millors taxes de competncies bsiques" de Primria i ESO que la mitjana de Catalunya, encara que els districtes de Ciutat Vella i Nou Barris dupliquen la mitjana d'alumnes que no assoleixen les competncies bsiques, segons el document elaborat per l'Institut d'Infncia i Adolescncia de Barcelona (IIAB-IERMB).

El document apunta que la taxa d'escolarització dels nens d'entre 0 i 2 anys ha crescut fins al 44%, un 1,8% superior a les dades que registrava l'informe anterior, per els districtes amb renda inferior continuen escolaritzant significativament menys en educació infantil de primer cicle.

La matriculació als centres públics es consolida i puja en tots els nivells educatius, mentre que es queden sense cobrir el 20% de les places de P3 als concertats, i també destaca que els públics escolaritzen el doble de nens amb necessitats especials que els concertats, tres vegades més alumnes estrangers i quatre vegades més nens amb beca menjador.

Així mateix, els cicles formatius de grau mitj (CFGM) consoliden el creixement i suposen el 36,5% de la matrícula de l'ESO, amb un augment de l'alumnat del 43% respecte al 2006-2007, i l'informe també explica que el 25% dels nens d'entre 3 i 16 anys est escolaritzat en un districte diferent al qual resideixen.

En relació amb la tarifació social de les llars d'infants municipals, la mesura ha suposat que el 65% de les matrícules tinguin un preu inferior al del sistema anterior, que el 9% mantingui el mateix preu, i que el 26% siguin més altes en el primer any de funcionament.

En relació amb el temps d'oci, assegura que les activitats de la Campanya de Vacances d'Estiu han duplicat els nens que hi participen i les ajudes municipals prcticament s'han triplicat entre el 2014 i el 2017, i arriben a un 8,4% de la població en edat escolar de la ciutat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés