Publicat 1/6/2019 15:38:27 +02:00CET

Arxiven la denúncia contra l'exalcalde de Lleida Àngel Ros que l'acusava de perdonar multes

Angel Ros, alcalde de Lleida
EUROPA PRESS - Archivo

El Comú de Lleida diu que se senten desemparats i que tornarien a denunciar

LLEIDA, 1 juny (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la denúncia presentada pel grup municipal Comú de Lleida contra l'exalcalde de Lleida Àngel Ros, la tinent d'alcalde Montse Mínguez i la regidora Sara Mestres, que van ser acusats de perdonar multes de la Policia Local i de la Zona Blava.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha afirmat que alguns grups polítics fan mal ús de la justícia i ha afirmat que "no tenen escrúpols a embrutar el nom dels seus rivals" amb el que ha titllat de falsedats en un comunicat aquest dissabte.

El consistori ha explicat que el text de la denúncia els acusava de prevaricació, tràfic d'influències i malversació continuada de diners públics.

Per la seva banda, el grup Comú de Lleida ha explicat en un comunicat aquest dissabte que se senten desemparats davant la decisió.

El grup municipal ha explicat que tornaria a denunciar perquè ho consideren la seva obligació com a servidors públics i creu que els 665 documents sobre multes perdonades posaran les coses més difícils als qui presumptament van malversar.

Comú de Lleida afirma que a la ciutat hi ha un restaurant amb més de 90 multes prescrites, una persona destacada de l'àmbit jurídic amb més de 60 i un càrrec electe en actiu amb 22 multes perdonades.

La Fiscalia Anticorrupció no ha trobat cap indici de delicte en la gestió de l'Ajuntament després d'investigar el cas al costat de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, que ha estudiat 101 expedients sancionadors d'entre 2012 i 2017.

El fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio ha dictat arxivar les diligències, ja que no s'ha acreditat la comissió de cap delicte.

PRESENTACIÓ DE LA DENÚNCIA

El Comú de Lleida es va dirigir a la Fiscalia Anticorrupció perquè investigués els fets al juny de 2017, en conèixer "comentaris i afirmacions" de persones sense identificar que presumien que l'Ajuntament els perdonava les multes.

El grup municipal va lliurar una llista d'expedients sancionadors anteriors a 2012 amb el nom del titular del vehicle, la data de la infracció, i les que s'havien anul·lat i per quin motiu.

De la llista van extreure noms de càrrecs públics als qui s'havien anul·lat multes per diversos motius, amb el que van presentar la denúncia.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 4. 4

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 5. 5

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)