Publicat 6/5/2019 12:19:54 +02:00CET

Artadi proposa crear un protocol entre l'Ajuntament, el Govern català i l'Estat pel top manta

26M.- Artadi Proposa Crear Un Protocol Entre Ajuntament, Govern I Estat Pel 'Top Manta'
EUROPA PRESS

Crida a "abandonar la demagògia, utilitzar les dades i no demonitzar" el turisme

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

La número dos de la llista de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha proposat la creació d'un protocol que defineixi "clarament" la feina de l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat per controlar el top manta que, al seu parer, està descontrolat perquè l'alcaldessa, Ada Colau, ha estat incapaç de treballar conjuntament amb les altres administracions, en les seves paraules.

Artadi ho ha dit en una trobada amb empresaris aquest dilluns en un esmorzar organitzat per Foment del Treball, en què ha assegurat que és una "indecència" que Colau digui als manters que tenen dret a exercir la seva activitat o bé que no entengui les queixes dels comerciants, ha afirmat.

Així mateix, ha assegurat que el turisme ha anat d'error en error en el mandat de BComú, durant el qual s'ha fet un discurs turismofòbic, i ha defensat que és necessari "abandonar la demagògia, utilitzar les dades i no demonitzar" el sector.

Ha criticat Colau per haver deixat de fer promoció turística i que en conseqüència el sector privat s'hagi apropiat de la imatge turística de Barcelona: "Si no la fa l'Ajuntament, perdem el nostre missatge i la qualitat de la nostra imatge" i ha dit que pensar que si es feia menys promoció vindria menys turisme ha estat una decisió pròpia de P3, en les seves paraules.

Ha emplaçat l'Ajuntament a què faciliti l'activitat econòmica tant del petit comerç, les pimes com les empreses grans, i ha plantejat un pla per "recuperar el diàleg, compartir reptes i generar marcs estables de col·laboració" entre l'administració i el sector privat per dissenyar polítiques.

També ha criticat que veu una degradació de Barcelona, que ha tornat als "fets delictius del 1997", i ha apostat perquè la Guàrdia Urbana patrulli a peu perquè sigui vista pels veïns, així com que compti amb suport polític perquè, al seu parer, durant aquest mandat els agents han actuat amb la pressió d'haver de rendir comptes sobre les seves actuacions.

HABITATGE I TAXI

Sobre habitatge, ha criticat que durant l'actual mandat hagi pujat el lloguer un 30%, i ha apostat perquè l'Ajuntament proporcioni solars a privats a un preu més assequible a canvi que aquests ofereixin un preu de lloguer més baix: "Proposem que es treballi amb el sector privat perquè és qui té més capacitat".

A més, ha sostingut que ella no ha volgut entrar en la subhasta de xifres com han fet altres candidats "dient mentides", i ha apuntat que l'electorat mereix que els polítics siguin sincers.

En ser preguntada sobre el sector del taxi, ha dit que com a usuaris s'han viscut "moments molts millors que el d'ara" i ha remarcat que necessita una transformació que s'haurà de treballar amb el col·lectiu.

Amb tot, ha assegurat que Barcelona "té totes les capacitats" per ser una gran ciutat encara que, en la seva opinió, ha passat per un temps perdut en què s'ha tirat enrere, amb un Ajuntament que ha creat problemes on no n'hi havia, ha dit.

"No podem tenir un Ajuntament que insulta la gent que ens visita, que posa en perill esdeveniments que ens marquen, que posa impediments a l'activitat econòmica i dificultats al teixit associatiu i civil", ha afegit.

Quan li han preguntat sobre els possibles pactes, ha reiterat que descarta un govern amb BComú: "Ni la farem alcaldessa, ni entrarem en un govern amb ella" ha asseverat sobre Colau, perquè segons ella la seva manera de governar és diferent i li ha retret haver fet antipolítica i haver consensuat amb qui li cau bé, en les seves paraules, i ha sostingut que Barcelona necessita un canvi radical.